Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Fransa'dan 26 milyar €'luk teşvik paketi (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/13661-fransadan-26-milyar-luk-tesvik-paketi.html)

eLanuR 5 December 2008 15:39

Fransa'dan 26 milyar €'luk teşvik paketi
 
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fransız ekonomisini teşvik için 26 milyar euroluk (32[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]9 milyar dolar) bir plan açıkladı.
Plan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tüketicilere doğrudan yardım yerine yatırım projelerine ağırlık verilmesini hedefliyor.

Yetkililer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önlemler paketinin maliyetinin gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]3'e denk olduğunu ifade ediyor.

Sarkozy[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] teşvik planıyla ilgili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Krize cevabımız yatırım çünkü büyümeyi desteklemenin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugünkü istihdamı korumanın ve yarın için yeni iş olanakları yaratmanın en iyi yolu bu" dedi.

Planla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] altyapı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] araştırma ve yerel otoriteleri desteklemek için 10[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 milyar euro ayrıldı. Devlete ait demir yolları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] enerji ve postacılık şirketlerinin desteklenmesi için 4 milyar avro harcanması da buna dahil edildi.

Ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürdürülebilir kalkınma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek öğrenim ve savunma sanayi için de planda 4 milyar euro tahsis edildi.

Planla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zor durumdaki otomobil endüstrisine yardım da planlanırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eski model arabaların yeni ve çevre dostu modellerle değiştirilmesi amaçlandı.

Büyeme de açık da artacak


Hazırlanan planın Fransız ekonomisinin büyümesine katkısının gelecek yıl yüzde 0[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]6 olması beklenirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranının ise yüzde 3[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]9'a yükselmesi bekleniyor. Daha önceki hedef açığın GSYİH'ya oranının yüzde 3[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]2 olmasıydı.

Bu durumda Avrupa Birliği'nin belirlediği yüzde 3'lük tavan aşılmış olsa da birlik ülkeleri kriz nedeniyle bütçe açıklarının tavanı aşmasına yeşil ışık yakıyor.

Fransa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütçe açığının GSYİH'ya oranının 2012'ye kadar yüzde 1'e indirileceğini ifade ediyor


Saat: 23:15

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2