Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Devlet vatandaşı Hazine gelirine ortak edecek (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/32124-devlet-vatandasi-hazine-gelirine-ortak-edecek.html)

ceyLin 23 January 2009 20:05

Devlet vatandaşı Hazine gelirine ortak edecek
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Yatırımcı için yeni bir enstrüman geldi. Hazine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 28 Ocak'ta Gelire Endeksli Senet ihraç edecek. 4 kârlı KİT'in faaliyetlerinden elde edilen gelirler bu senetlerin getirisi olacak..
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Hazine Müsteşarlığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yurtiçi tasarrufların artırılması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Devlet İç Borçlanma Senetlerinin (DİBS) yatırımcı tabanının geliştirilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla Gelire Endeksli Senet (GES) ihraç edecek. Böylece[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kriz nedeniyle altın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] borsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] döviz ve tahvildeki gelişmelerini yakından takip eden yatırımcı için de yeni bir enstrüman sunulmuş olacak. GES'lerin getirileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] KİT statüsündeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Devlet Malzeme Ofisi (DMO)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden (KIYEM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak. Bu enstrüman 3 yıl vadeli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3 ayda bir kupon ödemeli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] TL cinsinden ve 3 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli dolar cinsinden ihraç edilecek.

İMKB'DE İŞLEM GÖRECEK
Gelire Endeksli Senetlerin minimum getiri garantisi olduğuna dikkat çeken yetkililer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yatırımcının gelir payındaki değişimden olumsuz etkilenmeyeceği belirtiyor. Senetler İMKB tahvil ve bono piyasasında işlem görecek. İhraç edilecek TL cinsi ve dolar cinsi GES'lerin toplam nominal değeri 1.9 milyar TL tutarında olacak. GES'ler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Müsteşarlık tarafından 28 Ocak 2009 tarihinde bankalara doğrudan satış yöntemi ile ihraç edilecek. Bankaların 26 Ocak 2009 ve 27 Ocak 2009 tarihlerinde talepte bulunması gerekiyor.


Saat: 16:16

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2