Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Sicil affı yasalaştı (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/32125-sicil-affi-yasalasti.html)

ceyLin 23 January 2009 20:06

Sicil affı yasalaştı
 
Sicil affı yasalaştı
Yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'ndan geçti
23 Ocak 2009
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Kamuoyunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "sicil affı" olarak bilinen Karşılıksız Çek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmamasını içeren yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu’ndan geçti.
Tasarı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ödeme tarihi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce olup da kullandığı nakdi ve gayri nakdi kredinin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilere kolaylıklar getiriyor. Tasarı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] protesto edilmiş senet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtları; söz konusu borçların yasanın yürürlük tarihinden önce veya yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] borcun tamamının ödenmesi müteakiben Merkez Bankasında tutulan kayıtların silinmesini içeriyor.
Merkez Bankasınca kayıtların silinmesinden sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bankalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] finansal kiralama şirketleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] faktoring şirketleri ve tüketici finansman şirketlerince yapılacak kredilendirme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çek karnesi verilmesi ve diğer işlemlerde silinmiş kayıtlar dikkate alınmayacak.
ANKA


Saat: 12:43

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2