Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   ABD'de ekonomik kriz paketinde uzlaşma (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/36006-abdde-ekonomik-kriz-paketinde-uzlasma.html)

ceyLin 7 February 2009 19:41

ABD'de ekonomik kriz paketinde uzlaşma
 
Senatoda Demokrat çoğunlukla ılımlı Cumhuriyetçiler arasında anlaşma sağlandı.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Obama'nın desteklediği ve 819 milyar dolar büyüklüğünde olduğu belirtilen paket[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçen günlerde Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisinde Demokratların oylarıyla kabul edilmişti. Daha sonra tasarının daha da genişletilmiş 937 milyar dolarlık versiyonu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kongrenin üst kanadı Senatoya sunuldu. Ancak Senatodaki Cumhuriyetçiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tasarıya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeni iş imkanları sağlamayacağı ve devletin borcunu artırmaktan başka ise yaramayacağı gerekçesiyle sert muhalefet ediyordu.

Tasarının uzun tartışmalarla engellenmeden geçmesi için 100 üyeli Senatoda 60 oy gerekiyor. Demokratların ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] halen Senatoda Cumhuriyetçiler önünde 41'e karşı 58 sandalyelik üstünlüğü bulunuyor.

Demokratların eksik birkaç oyunun Cumhuriyetçilerce tamamlanması için son iki gündür yoğun temaslar yürütülüyordu. Sonunda Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerin ılımlı senatörlerinin yaptığı toplantıların ardından uzlaşma sağlandığı ve 3 Cumhuriyetçi senatörün Demokratlarla oy kullanmayı kabul ettiği açıklandı. Bu uzlaşmayla Demokratların 60 sayısını bulması veya aşması bekleniyor.

Anlaşmaya varmak için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cumhuriyetçi senatörlere taviz olarak 937 milyar dolarlık paketin miktarının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 100 milyar dolardan fazla azaltıldığı belirtildi. Bazı yetkililer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Senatodaki yeni paketin değerinin 780 milyar dolar olduğunu söylerken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazıları da 827 milyar dolar rakamını telaffuz etti.

Uzlaşmacı Cumhuriyetçi senatörlerden Susan Collins[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Amerikan halkı bizim bir arada çalışmamız istiyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] partiler temelinde bölünmemizi değil" dedi.

Bu gelişmenin ardından tasarının Senatoda gelecek iki-üç gün içinde oylanması bekleniyor.

Teşvik paketi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anahatlarıyla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] devletin yapması öngörülen ve istihdam yaratması umulan büyük altyapı harcamalarıyla bazı vergi indirimleri ve kesintilerinden oluşuyor.

AA


Saat: 11:01

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2