Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Japon devinden tarihi zarar (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/36023-japon-devinden-tarihi-zarar.html)

ceyLin 7 February 2009 20:03

Japon devinden tarihi zarar
 
Japon otomotiv devi Toyota[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu yıl tarihinin en büyük zararını açıklamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük otomotiv şirketi olan Toyota[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mart ayında sona erecek olan mali yılda 4.9 milyar dolar operasyon zararı beklediğini açıkladı. Öte yandan Toyota[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılın son çeyreğine ilişkin olarak da 4 milyar dolar operasyon zararı beklediğini duyurdu. Şirket geçen senenin aynı döneminde ise 7 milyar dolar civarında kâr elde etmişti. Toyota'nın Başkanı Mitsuo Kinoshita[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok zorlu bir döçnemden geçtiklerini ifade etti. Kinoshita[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “2009'da ne olacağını bilemiyoruz. Ama umarım dibe vurmuşuzdur” dedi.
GM'Yİ TAHTINDAN ETTİ
Toyota'nın satışları geçen yıl ilk kez ABD'li General Motors'u geçti. Toyota[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünyanın en çok araç satan otomobil şirketi olurken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] General Motors'un bu konudaki 77 yıllık saltanatına da son verdi. ABD'li General Motors[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2008 yılında 8.356 milyon otomobil ve kamyon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Toyota ise 616 bin daha fazla 8.972 milyon adet araç sattı.


Saat: 12:52

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2