Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Üçüncü nesil'e Danıştay rötarı (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/36024-ucuncu-nesile-danistay-rotari.html)

ceyLin 7 February 2009 20:04

Üçüncü nesil'e Danıştay rötarı
 
Üçüncü nesil cep (3G) telefonu imtiyazları için Danıştay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) görüşme talep etti. Önümüzdeki hafta yapılacak görüşmede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Danıştay'ın bazı konularda sözlü olarak bilgi talep edeceği öğrenildi. BTK'nın yaptığı 3G lisans ihalesinin üzerinden 2 aydan fazla bir zaman geçti. Lisansları alan Turkcell[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Vodofone ve Avea ile imzaladığı taslak imtiyaz sözleşmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] görüş için Danıştay'a gönderdi.
60 GÜN GÖRÜŞ BEKLENDİ
60 günde cevap vermesi beklenen Danıştay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu süre dolduğu halde görüşünü göndermedi. Sürenin dolduğu gün Danıştay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] BTK ile toplantı talep etti. Alınan bilgilere göre Danıştay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürenin dolduğu gün BTK'yı toplantıya çağırdı. Toplantı önümüzdeki hafta yapılacak. Toplantıda Danıştay'[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] imtiyaz sözleşmesindeki bazı maddelere ilişkin BTK'dan sözlü açıklama isteyecek.

Krizde önemli kaynak
Danıştay onayının ardından BTK ile operatörler arasında imtiyaz sözleşmesi imzalanacak ve lisans bedelleri Hazine hesabına aktarılacak. Operatörlerin KDV dahil toplam 969 milyon avroyu Hazine hesabına imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasının sonraki birkaç gün içinde aktarması bekleniyor. Lisans bedellerinden elde edilen gelir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küresel kriz döneminde Türkiye için önemli bir kaynak olacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3G lisans ihalesini 28 Kasım'da yapmıştı.


Saat: 14:26

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2