Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Ekonomiye süper teşvik dopingi (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/36025-ekonomiye-super-tesvik-dopingi.html)

ceyLin 7 February 2009 20:06

Ekonomiye süper teşvik dopingi
 
Bartın'da düzenlenen İstişare ve Değerlendirme toplantısına katılmak için karayoluyla Bartın'a gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önümüzdeki birkaç gün içinde sıfır kilometre bir teşvik sistemini getireceklerini söyledi.
2001 YILINDAN İDMANLIYIZ
Türkiye'nin bütün illerinin yeni teşvik sistemi içinde yer alacağını ve Türkiye'nin dört bölgeye ayrılacağını belirten Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünyada yaşanmakta olan küresel krizden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] artık global bir oyuncu olan Türkiye'nin de etkilendiğini ve etkilenmeye devam edeceğini bildirdi."Ümit ediyorum ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2009'un ilk üç çeyreğinden sonra Türkiye normal sürecine dönmeye başlar" diyen Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'nin krizden en az etkilenen ülkeler arasında bulunduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çünkü bankacılık sektöründeki krizi 2001'de yaşadığını söyledi.
TÜM İLLER SİSTEM DAHİLİNDE OLACAK
Bu dönemde Türkiye'nin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bankacılık sektörü için 70 milyar dolar ödemek zorunda kaldığını belirten Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] herkesin bankacılık sektörü krizi nedeniyle 1000'er dolar borçlandığını kaydetti. Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "bugün şükürler olsun bir tek bankanın burnu bile kanamamıştır" dedi. Konuşmasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sıfır kilometre bir teşvik sistemiyle ilgili de bilgi veren Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'deki bütün illerin yeni teşvik sistemi içinde yer alacağını ve Türkiye'nin de dört bölgeye ayrılacağını yeniden hatırlattı. Bu dört bölgenin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] teşviklerden yararlanma biçiminin ise farklı olacağını belirten Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeni teşvik sistemiyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölgeler arası farklılığı kaldırmayı amaçladıklarını anlattı.
ATIL KALANLAR KAPI DIŞARI...
Hiç desteklenmeyecek sektörleri de bir kenara ayıracaklarını belirten Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu sektörler arasında kapasite fazlalığı bulunan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] atıl kalan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rekabet gücü kalmamış sektörlerin yer aldığını ve bu sektörlere kesinlikle teşvik verilmeyeceğini söyledi. Toplantıya katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Krizin tam ortasındayız. 2002'den beri esnaf ve sanatkar zaten suyun içindeydi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağan yağmuru fark etmiyordu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sesimizi çıkaramıyorduk" derken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hükümetin esnaf ve sanatkarın rahatlaması için gerekli önlemleri alacağını tahmin ettiğini söyledi.

KOSGEB'den 1 milyar dolarlık kredi
Önümüzdeki günlerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ilgili yeni bir kredinin duyurusunu yapacaklarını söyleyen Zafer Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] KOSGEB'den ihracat yapan küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) sıfır veya çok düşük faizli 1 milyar dolarlık ihracat kredisi kullandıracaklarını açıkladı. KOSGEB Kanununda değişiklik yaparak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörünün de KOSGEB desteklerinin kapsamı içine alınacağını belirten Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tüketici Kanunu başta olmak üzere birçok kanunda yeni düzenlemeler yapacaklarını anlattı. Toplantıda konuşan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bartın Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Tokgöz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beklentilerini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5804 Sayılı Teşvik Kanununun uzatılması olduğunu belirtirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] demiryolunun sonuçlandırılmasının Bartın Limanı için önemli önceliklerden olduğunu kaydetti.

Banka kurtaracak paket lazım değil
Dünyada birbiri ardısıra açıklanan kriz paketleri nedeniyle zaman zaman eleştiri aldıklarını belirten Sanayi Bakanı zafer Çağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şunları kaydetti: "Bize zaman zaman diyorlar ki (efendim İngiltere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Amerika paket açıkladı da nerede sizin paketiniz?) Ben aynı şeyi açıklamak zorunda mıyım? Orada bankalar batıyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bende konusu değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ben sektörlerin yaşadığı sorunları tartışıyorum."


Saat: 03:07

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2