Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ekonomi - Finans - Borsa (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/)
-   -   Haluk Dinçer: ABD ile ekonomik işbirliği artmalı (https://seversintabi.com/ekonomi-finans-borsa/4648-haluk-dincer-abd-ile-ekonomik-isbirligi-artmali.html)

eLanuR 8 November 2008 16:14

Haluk Dinçer: ABD ile ekonomik işbirliği artmalı
 
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Haluk Dinçer, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkinin sadece güvenlik konusu üzerine kurulamayacağını, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin de ilerlemesi gerektiğini bildirdi

TAİK Amerikan Ticaret Konseyi Başkanı General Brent Scowcroft’un onuruna verilen yemekte konuşan Dinçer şunları söyledi:
“ABD ile geçen 40 yıl boyunca güvenlik üzerine kurulmuş ilişkimiz gelecek 40 yıl içinde de sürdürülebilir mi? Bu noktada, cevabın hayır olduğuna inanıyorum. İki ülke arasındaki bağ, sadece güvenlik hususuna bağlı olarak devam edemeyecek kadar önemlidir. Değişmelidir ve çeşit kazanmalıdır. İkili yatırım ilişkilerimizi geliştirmeli, firmalarımız arasındaki ortaklığı artırmalı ve ülkelerimiz arasındaki ekonomik işbirliğini ilerletmeliyiz.”
Son iki yılda, ABD’nin Türkiye’ye rekor düzeyde doğrudan yatırımı olduğunu belirten Dinçer, “2007 senesinde, ABD Türkiye’ye, 4.2 milyar dolar yatırdı ve ülkelerimiz arasındaki toplam ticaret hacmi 12.3 milyar doları aştı” dedi.


Saat: 20:59

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2