Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Diyet öncesi bilmeniz gerekenler (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/10377-diyet-oncesi-bilmeniz-gerekenler.html)

ceyLin 25 November 2008 14:19

Diyet öncesi bilmeniz gerekenler
 
Sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin püf noktaları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


















*
Öğün atlamamaya çalışın. Günde 3 mütevazı öğün yemek yiyin ve aralarda acıkırsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] taze meyve gibi sağlıklı atıştırmalar yapın! Şok diyetler yapmak veya öğün atlamak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kilo verip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu kiloyu korumanın iyi birer yolu olmayacaktır.

* Bol meyve ve sebze tüketin. Günde toplam en az 5 porsiyon tüketin. Bir porsiyon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2-3 kaşık sebze[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir adet meyve (mesela bir muz) veya 2-3 adet küçük boy meyve (örneğin erik)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1 küçük kâse meyve salatası veya bir bardak taze sıkılmış meyve suyuna denktir. Bunlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] size fazla kalori yükü yapmadan tok tutacak besinlerdir.

* Her öğünde nişastalı besinler yiyin. Lif açısından zengin olan tam buğday ekmeği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabuğu soyulmamış patates[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tam buğday[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pirinç ve makarnaları tercih edin.

* Daha az hayvansal (doymuş) yağ tüketin. İnce kesilmiş et dilimlerini tercih edin. Etten[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] görebildiğiniz yağları ve tavuğun derisini ayırın. Daha az bisküvi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pastane ürünü ve kek tüketin.

* Doymamış yağ oranı yüksek yağları kullanmaya özen gösterin. Yemek pişirirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] katı yağlar yerine ayçiçeği yağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mısırözü veya zeytinyağı gibi bitkisel yağları tercih edin. Bu yağları ayrıca salatalarınıza sos olarak da kullanabilirsiniz.

* Yağsız veya yarım yağlı süt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] az yağlı yoğurt ve az yağlı peynir gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşük yağ içeren günlük ürünleri tercih edin.

* Düzenli olarak balık yiyin. Haftada en az bir kez yağlı balık (örneğin somon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sardalye ya da ton balığı konservesi şeklinde de olabilir) tüketmeye özen gösterin.

* Bol bol sıvı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle de su için. Ucuzdur[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalorisizdir ve midenize doluluk hissi verir! Günlük hedefiniz 6-8 bardak olsun.

* Ne kadar alkol tükettiğinize dikkat edin. Alkollü içecekler çok kalorilidir ve şişmanlatıcı yiyeceklere olan iştahınızı arttırır. Ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok içtiğiniz zaman artık ne yediğinizi düşünemeyecek hale gelebilirsiniz!


Saat: 13:29

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2