Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Yemek sonrası gaz sorununu giderme (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/10382-yemek-sonrasi-gaz-sorununu-giderme.html)

ceyLin 25 November 2008 14:26

Yemek sonrası gaz sorununu giderme
 
Yemek seçimleriniz mide ve bağırsak sisteminizi etkiler. Öğün sayısı azalıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğünlerde yenilen besin miktarlarının artması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] midede hassasiyet yaratabilir.
  • [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
  • Mide ve bağırsak sisteminizi rahatlatacak öneriler.. Aşırı sıcak ve soğuk gıdalar yemeyin. Yemek esnasında çok sıcak ve soğuk asitli içecekler içmeyin.
  • Yemek yerken konuşmayın. Yutacağınız hava[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gaz şikayetine sebep olur.
  • Yavaş yiiyn ve iyi çiğneyin. Unutmayın ilk sindirimin başladığı yer ağızdır.
  • Bir oturuşta aşırı yemek yemeyin. İki - üç öğünü bölerek tüketmeye çalışın. Aşırı yeme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazımsızlık ve gaz şikayetlerine neden olur.
  • Asitli içeceklerden uzak durun. Oda sıcaklığında bekleyen suyu için. Hazmı kolaylaştırıcı bitki çayları içmek de gaz şikayetini azaltabilir.
  • Yoğurt ve süt seçin. Prebiyotik ihtiva eden yoğurtları ya da laktozu parçalanmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] laktozsuz sütleri deneyin. Çok soğuk tüketmemeye dikkat edin.


Saat: 06:37

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2