Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Cildimize Yağmur Suyunun Faydaları (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14102-cildimize-yagmur-suyunun-faydalari.html)

eLanuR 6 December 2008 13:11

Cildimize Yağmur Suyunun Faydaları
 
Yağmur genellikle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sıkıntı ve üzüntünün anlamdaşıdır. Kuşkusuz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğer yağmurun yağışını camların gerisinden İzleyecek olursanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne üzgün ne ağlamaklı bir man*zaradır bu! Ama ona nankörlük de et*meyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşam için kaçınılmaz olduğu gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güzelliğinizin yararına kullanabileceğiniz bir çok özellikleri de bünyesinde sakla*maktadır. Şu halde gökten gelen bu suyun yararlarından en yüksek derecede yarar*lanmaya bakın. Yüzünüzü bol bol ona doğru kaldırın. Bunu romantizmden değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yararlarını karşılayabilmek için yapacaksınız. Tabii ki maksat nezle olmak da değildir. İyi bir yağmurluk[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğer soğuksa yün çoraplarla kalın botlar giyin ve saç*larınızı iyice koruyun. Yazın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kırda ve deniz kenarında fırtınalı yağmurlarda kalırsanız saçlarınızı açık bırakın: yağmur saçlara çok yararlıdır.
Yağmurun Yüzünüz Üzerinde Etkisi
• Yağmur burnunuzu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yanaklarınızı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bütün yüzünüzü kamçılar ve bedavadan iyi bir püskürtücü gibi etki eder.
• Dahası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aktif ilkeler bakımından zengin*dir. Kimi durumlarda olduğu gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yalnızca imbikten çıkma bir çeşit arı su değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kimyasal olarak saf bir sudur da. Gerçekte bir fırtına patlak verdiği zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] havanın üst tabakalarında oksijen ve azot arasında kimyasal bir birleşme gerektiren bir elektrik boşaltımı meydana gelir. Bu üç maddenin birleşimi amonyaklı ve güherçileli gazlar oluşturur. Saf su damlası düştüğü zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendisi de elektrikle yoğunlaşmıştır. Daha sonra amonyaklı ve potasyum nitratlı maddeleri eriterek bu gaz tabakalarını geçer; bir bölümü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1 litre suda 2 mg. amonyaklı azot ve 2/3 mg. potasyum nitratlı azot gerektirir. Belki de bu yüzdenin çok yüksek olmadığını düşünüyorsunuzdur. Ama derinizin özenle bakımını yapma*nız için fazlasıyla yeterlidir.
•Yağmur suyundan en fazla yararı sağlamak için yağmur dinip eve döndüğünüzde yü*zünüzü hemen temizleyin.
•Atmosferdeki elektrik akımının havada bir iyonlaşma meydana getirdiğini unutmayın. Bu fırtına süresince de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ondan sonra da deri üzerine etki eder.



Saat: 06:38

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2