Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Sİvİlcelerden Kurtulma YÖntemlerİ (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14104-sivilcelerden-kurtulma-yontemleri.html)

eLanuR 6 December 2008 13:12

Sİvİlcelerden Kurtulma YÖntemlerİ
 
Günümüzün en sık rastlanan cilt hastalıklarından biri olan sivilcelerden kurtulmanın birçok yolu var.
Sivilce (bir başka adıyla akne[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] acne vulgaris) günümüzde en sık rastlanan cilt hastalıkların. Bu yağ bezlerinin iltihaplı hastalığı genel olarak 30-35 yaşlarından sonra geçer. Ciltte sivilce oluşumunda kozmetik ürünlerin kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Kullanılan ürünler sivilceyi besleyici özellikte olmamalıdırlar.

Sivilceleri sıkmak riskli bir uğraştır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iz kalabilir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iltihaplanma yayılarak artabilir. Yine de sıkılmadan durulacak gibi değilse bunu çok dikkatli yapmakta fayda var.

SİVİLCELERDEN KURTULMA YÖNTEMLERİ
  • Beyaz lilyumun taze çiçeklerini şişeye koyun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerine alkol eleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her akşam bu karışımla yüzünüzü silin.
  • Aloe yapraklarının suyunu kullanabilirsiniz. Aloe yapraklarını toplayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıkayıp 10 gün serin bir yerde saklayın. Sonra suyunu sıkın. Bu suyla yüzünüzü silin.
  • Huş ağacı tomurcuğundan yapılan kompres sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur. 1 yemek kaşığı huş ağacı tomurcuğunun üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip 10-20 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra yüzünüze uygulayın. Tomurcukları çay gibi demleyerek içebilirsiniz de. Huş ağacı yaprakları da kullanılabilir. Yıl boyunca çayını için ve sağlıklı olun. Bu çayla ayrıca saçlar da durulanabilir.
  • Sinirliotun taze sıkılmış suyuyla yüzünüzü silin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] maske olarak kullanın.
  • 2 çorba kaşığı yabani çuha çiçeği köklerine 1 bardak kaynar su ekleyin. 1 saat bekleyin. Süzüp cildinizi bu çayla silin.
  • 1 çorba kaşığı mürver çiçeğine 1 bardak sıcak su ekleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] demleyin. Günde 3 defa bu çayı bölerek için.
  • Yabani kiraz çiçeklerini kaynatın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] suyuyla yüzünüzü yıkayın.
  • Çam kabuğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tomurcuğu ve yapraklarını kaynatın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzünüzü yıkamak için kullanın. Banyo için de kullanabilirsiniz.
  • 300 ml kaynayan suya acı pelin otunu ekleyin. Demleyin. Kompres olarak kullanın. Taze pelin suyunu maskelere ekleyin.
  • Devetabanı yapraklarına sıcak su ekleyin (1:10)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağlı ciltler için maskelerde kullanın.
  • 4 çorba kaşığı oğulotu (melisa) + 1 bardak kaynar su. Şişliklerde kullanabilirsiniz.
  • 1 çorba kaşığı andız köklerine yarım litre sıcak su ekleyin. 5 dakika kaynatın. Süzün. Yüzünüzü yıkamak için kullanın. Taze halde maske yapımında kullanabilirsiniz.
SİVİLCELERDEN KURTULMAK İÇİN İÇECEK ÖNERİLERİ
  • 2 çorba kaşığı ısırgan yaprağına 2 bardak sıcak su ekleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2 saat bekleyin. Günde 4 defa yarım bardak için.
  • 1 çorba kaşığı karahindiba köklerine 1 bardak kaynar su ekleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 15 dakika kaynatın. 45 dakika soğutun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] süzün. Günde 3 defa yarım bardak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemekten 15 dakika önce için.
  • 3 ölçü andız kökü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3 ölçü at pıtrağı kökü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4 ölçü sarı kantaron otunu demleyin. Günde 2 bardak için.
  • Dereotu tohumu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] at pıtrağı kökü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meyan kökü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karahindiba kökü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] akdiken kabuğu – eşit miktarda karıştırın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] demleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemekten yarım saat önce yarım bardak sıcak olarak için.
  • Adaçayını çay veya kahve yerine için.


Saat: 11:04

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2