Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   İşte Cildin Düşmanları .. (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14114-iste-cildin-dusmanlari.html)

eLanuR 6 December 2008 13:15

İşte Cildin Düşmanları ..
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Şeker: Şeker hücrelerin gereksinim duyduğu besinleri çalan bir maddedir.Basit şekerler ciltte renk dengesizliklerine sebep olur ve yüzdeki kızarıkların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]kahverengi lekelerin başlıca sebebi de şekerdir.Kalsiyum ve diğer minerallerin basit şekerler yüzünden tükenmesi vücudunuzda doku kaybına[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]bunun sonucu olarak da sarkık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]gevşek bir cilde sahip olmanıza sebep olur.



Yağlar: Bilim adamlarına göre yaşlanmanın en büyük sebebi insan vücudundaki yağların oksidasyonudur. Kötü yağlardan uzak durmak cilt sağlığı için gereklidir. ( kırmızı et[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mayonez[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çikolata[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çörekler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] patates cipsi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fıstık ezmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] margarin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fast-food ürünler.) Ancak beslenme programımızdan yağları tamamen çıkartmak da cildimiz için yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.Cildin iyi yağlara ihtiyacı vardır( zeytinyağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]soya yağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]fındık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]balık.)



Sigara: Sigara cildin oksijenlenmesini %30 azaltır ve cildi olması gerekenden %40 daha inceltir.Tüm bunlar cildin gevşemesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]sarkması ve kırışmasına neden olur.



Alkol: Alkol vücudu susuz bırakır ve B vitaminlerini çalar.B vitamini saç ve tırnakları güçlendiren[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]cildin ışıltılı ve temiz olmasını sağlayan bir vitamindir.



Kafein: Kafein cildi susuz bırakarak ve stres hormonlarının salgılanmasını arttırarak cildin kurumasına ve erken yaşlanmasına neden olur.



Güneş: Güneşin UV ışınları cildin üst tabakasına nüfus ettiğinde yaşlanmadan sorumlu olan serbest radikal üretimi artar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]yeni hücre üretimi ve vücuttaki C vitamini stoku azalır.Bunun sonucu olarak ciltte lekeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kırışıklıklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pürüzlenmeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalınlaşmalar ve kılcal damar hassaslaşması görülür.



Uyku Pozisyonu: Yüzükoyun uyuma ciltte sarkma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]kırışıklık ve torbalanmalara neden olur.



Yo-yo Diyetler: Hızlı kilo verdiren diyetler cildin en büyük düşmanlarından biridir.Kilo alındığında cilt gerilir;kilo verildiğinde ise eski haline dönemez[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]sarkar.



Stres: Aşırı stres durumunda kortizol denilen hormon yüksek düzeyde salgılanır:Kortizol erken yaşlanma hormonu olarak bilinmektedir .


Saat: 09:26

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2