Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Kuru bir cildiniz mi var? (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14119-kuru-bir-cildiniz-mi-var.html)

eLanuR 6 December 2008 13:17

Kuru bir cildiniz mi var?
 
Özellikle kış aylarında hepimiz cilt kuruluğundan şikayet ederiz! Peki cildimizin kurumaması için nasıl önlemler almalıyız?

Kış döneminde havadaki nem kaybı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalorifer sisteminin havadaki su ve nemi azaltması ve soğuk hava dolayısıyla terlemedeki azalma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt kurumasını artıran nedenlerdir. Dermatoloji Uzman Dr. Zerrin Baysal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt kuruluğu için pratik öneriler sunuyor:

• Sıcak su ile banyo yapmayın. Özellikle her gün yıkanma alışkanlığı olan kişilerin yıkanma sıklıklarını azaltmaları gerekir.

• Yıkanırken kullandığınız ürünlerin mutlaka doğru ürünler olmasına dikkat edin. Kurutmayan sabunlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şampuanlar kullanın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunun için de ürünlerin gliserin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] lanolin ve buna benzer yağ içerikli olanlarını seçin.

• Yıkandıktan sonra cildinizi çok kurulamayın ve hafif nemliyken cilt tipi için uygun olan nemlendiriciler uygulayın.

• Ortamı nemlendirmek de cilt kuruluğunu azaltmaya katkıda bulunur. Kalorifer peteklerine konulan su kapları ya da ıslak havlular[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buhar aletleri gibi önlemler alabilirsiniz.

• Bol su içmenin mutlaka yararı var ama birçok kişinin aklında olan "Az su içiyorum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o yüzden cildim kuru" fikri de yanlış.

• Cilt kuruluğunu önlediği düşünülen bazı gıdaların (fındık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fıstık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ceviz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuru üzüm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] balık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] havuç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ıspanak vs...) fazla tüketilmesi yine kuruluğu önlemede yardımcı.


Saat: 10:07

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2