Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Gözalıcı Bir Cilt İçin (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14128-gozalici-bir-cilt-icin.html)

eLanuR 6 December 2008 13:21

Gözalıcı Bir Cilt İçin
 
Cildiniz mat bir görünme sahip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözlerinizin altı torbacıklarla dolu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu hafta çenenizde çıkan altıncı sivilce iğrenç başını göstermeye başlamış bile...

Güzelliğiniz için uyguladığınız bakım düzenini ciddi anlamda yeniden düşünmenizin zamanı geldi.
Dış müdahalelerle toksinlerden arınmak için yapabileceğiniz çok şey var:

Toksinlerden arınmak için günlük bakım

Makyajınızı temizlemeden asla yatağa girmeyin. Cildinizdeki makyajı temizlemediğiniz takdirde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gün içinde biriken yağlar ve kirler bakterilerin üremesine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böylece kara noktaların oluşmasına neden olur. Sonuç olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cildiniz daha hızlı yaşlanmayısısa başlar. Oysa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] temizlenen ve nemlendirilen cilt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] siz gece uyurken kendini daha iyi tamir eder ve yeniler.

Cildiniz bir güzellik göstergesi ve dış dünyaya karşı korunma kalkanı olmasının yanısıra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aynı zamanda kendini sürekli yenileyen bir organdır. Cildinizde pütürlenmeler ya da noktalar görmeye başladıysanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] toksinlerden arınmanızın zamanı gelmiş demektir. Hafta bir kez maske ile cildinizi derinlemesine temizleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çünkü hücreleriniz kendini yenilerken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözenekleriniz yağ ve kirlerle dolmaktadır. Çoğu yüz temizleme maskesinin içinde kil ya da çamur bulunur. Bu maddelerin içindeki negatif yüklü iyonlar pozitif yüklü kirleri çekerler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böylece gözeneklerdeki yağlar ve ölü hücre kalıntıları bir bakıma ‘emilir’.

Cildinizdeki gerilimi almak için masaj

Lenf sisteminiz suyu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] proteinleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] elektrolitleri ve kan hücrelerini vücudunuzun her yanına taşımaktan sorumludur. Aynı zamanda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücuttaki toksinleri de lenf düğümlerine taşır. Toksinler burada yön değiştirerek kana karışır ya da terleme yolu ile vücuttan atılır. Bedeninizin toksinlerden arınması için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendine özgü bir sistemi olsa da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zaman zaman yardıma ihtiyaç duyar. Yüze ve bedene yapılan hafif[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rahatlatıcı bir masaj lenf düğümlerini uyararak daha verimli çalışmalarını sağlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böylece ciltteki sıvı ve toksin birikimi ortadan kalkar. Ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yorgun görünen cildinize ve altları torba torba olan gözlerinize harika bir biçimde enerji kazandırır.

İşte size birkaç masaj önerisi:

· Parmaklarınızı burun kemiklerinizden yukarıya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözlerinizin iç kısmına doğru kaydırın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bastırın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tutun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] serbest bırakın. Gözlerinizin etrafındaki torbacıkları ve sinüslerinizdeki basıncı azaltmak için bu hareketi defalarca tekrarlayın. Kaldığınız yerden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parmaklarınızı bastırmayısısa devam ederek göz yuvalarınızın altından yanaklarınıza[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oradan boynunuzun sarkmayısısa meyilli bölgesine kadar inin. Parmaklarınızı içten dışa doğru hareket ettirerek vücudunuzdaki sıvıların daha hızlı akmasını sağlayın. Bu hareketi birkaç defa tekrarlayın.

· Gözlerinizin daha parlak olması için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözünüzün hemen altındaki kemiğe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözbebeğinizle aynı hizadaki noktadan hafifçe bastırın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birkaç saniye tutun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ardından serbest bırakın.

· Kan basıncının yükselmesine bağlı olan başağrılarınızı dindirmek ve yüz kaslarınızı rahatlatmak için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaşlarınızı içten dışa doğru çimdikleyin. Daha sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parmaklarınızı aksi yönde yüzünüze bastırarak kaydırın. Parmaklarınızı şakaklarınıza bastırın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birkaç dakika öylece tutun. Ardından bırakın. Aynı hareketi tekrar edin.

"Mankenlerin sırları"

Kimisi diyet yapıyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kimisi egzersiz. Bazısı ikisi de yapmak zorunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğerlerinin ikisine de ihtiyacı yok. Ortak yanları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] herkesin onlara hayran olması ve formlarını korumak için bazı şeylere dikkat etmeleri...


Evdesiniz ve televizyon seyrediyorsunuz. Daha doğrusu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kumanda elinizde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o kanal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu kanal dolanıp duruyorsunuz. Seyredecek hiçbir şey bulamıyorsunuz ama kabul edin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] durakladığınız iki an var: Birincisi abuk sabuk paparazzi programlarından birinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beğendiğiniz birinin adı anıldığında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir de Fashion TV'ye geldiğinizde... Bir yandan bu kanalda takılmak istemiyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer yandan da bu havalı kadınları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hoş hoş giysiler içerisinde görüp iç geçiriyorsunuz. Eğer bu kadınlar ne yapıyor da böyle ince kalıyor diye kendi kendinize eko yapıyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sizin için araştırıp bulduğumuz manken sırlarına bir göz atın derim.
Nefis bir vücut için bir besin adı vermek gerekirse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğrudan soya diyebilirsiniz. Üstelik soya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sadece hayalini kurduğunuz o harika vücuda kavuşmanızı sağlamaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aynı zamanda içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] serbest radikaller nötralize edilir.

Yapılan araştırmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] acılı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biberli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salsa soslu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zencefilli ve hardallı yemeklerin kişinin metabolizmasını hızlandırdığını gösteriyor.

Çekirdekli sebze ve meyveleri tercih edin ve bu besinleri tüketirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çekirdeklerini de yiyin. İçerdikleri lif açısından çekirdekler son derece zengindir ve besinlerin vücut tarafından emilimine yardımcı olur. Ayrıca sindirim için de son derece yararlıdır.

Vücut[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tatlandırıcılı şeker ve sakızları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]etkili bir şekilde parçalayamadığından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] su toplanmasına ve şişmelere sebep olabilir.

Kafanızdan daha büyük olan hiçbir şeyi yemeyin. Hatta göbek salata bile. Çünkü bu her ne kadar zararsız ve son derece düşük kalorili gözükse de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] midenizin genişlemesine sebep olur ve bu durumda doymak için daha çok besin tüketmeniz gerekir.

Yavaş yiyin. Böylece hem ne yediğinizi anlayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha zevkli bir şekilde öğünlerinizi tüketiyor olacaksınız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hem de çiğnemeye normalde ayırdığınızdan daha çok zaman ayırmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] stresinizi azaltacak.

Kendinizi yalnız hissederseniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir arkadaşınızı aramakta duraksamayısısın. Unutmayısısın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] besinler açlığınızı gidermek içindir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arkadaşınız olmak için değil.

Doğru nefes alma tekniklerini öğrenmeye çalışın. Çünkü doğru alınmış nefes[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sadece yemekten geldiğini zannettiğiniz enerjiyi size sağlar.

Konserve et[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çorba ve soslarınızı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buzdolabında soğutun. Böylece bu besinlerde bulunan yağlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birikir ve yüzeyde toplanır. Böylece bu yağ tabakasını kaldırıp atabilirsiniz.

ZAYIFLARKEN BUNLARA DİKKAT

Kilo vermek isteyip yanlış egzersiz ve yöntemler uygulayanlar vücutlarına zarar verecebiliyorlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu nedenle zayıflama yolunda ilerlerken aşağıdaki konulara dikkat etmek gerekiyor.


Sauna: Vücuttaki su kaybına neden olur ve bu da yağ yakımını daha fazla zorlaştırır. Diüretik ilaç ve çaylar: Diüretik maddeler veya çaylar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilinenin aksine vücuttaki yağı yakmayısısa neden olmaz. Vücut suyunun idrar yoluyla vücudun dışına atılmasına yardımcı olur.


Aç kalmak: Yeterli ve gerekli gıda maddelerini almadan uygulanan yöntemler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücuttaki kas kütlesinin azalmasına sebep olurken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağ kitlesinde bir değişim görülmez. Kaslar vücudun yağ yakan fabrikaları olduğuna göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağ yakmak için kas kitlemizi kaybetmemiz gerekmektedir. Masaj: Dolaşım sistemini ve kaslardaki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanan manüpilasyonlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücudumuzdaki yağı yakmayısısacağı gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücut yağını bir yerden bir yere de taşımaz.







Saat: 09:06

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2