Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   ciLdinizin iLacı ıLık duş (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14135-cildinizin-ilaci-ilik-dus.html)

eLanuR 6 December 2008 13:25

ciLdinizin iLacı ıLık duş
 
Günde bir kez alınacak ılık duşun vücudun yorgunluğunu alarak cildin daha sağlıklı olmasını sağladığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt kurumasına karşı ise nötr sabun ve jel kullanılması gerektiği bildirildi.Cildiniz ılık duş her şeyden daha etkili ve kolay. İşte öneriler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

''Aşırı duş almanın cilde zararlı olduğu'' yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Günde bir kez alınacak ılık duş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücudun yorgunluğunu alarak cildi temizler. Ayrıca kan dolaşımını düzenleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha güzel ve sağlıklı olmasına yol açar'' dedi.



Duş sonrasında cildin kurumamasına özen gösterilmesi gerektiğini bildiren Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] asitli sabunların deriye zarar vereceğini kaydetti.



Duş sırasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] asitlerden arındırılmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nötr sabunlar ve jeller kullanılmasını öneren Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şöyle konuştu:



''Deriye rahat bir nefes aldırmanın en kolay yolu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] günde bir kez alınacak duştur. Ancak bunu yaparken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ona zarar verecek etkenlerden uzak durmak gerekir.



Sağlıklı bir cilt istiyorsak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nötr sabun ve jel dışında ürünler kullanılmamalı.

Bunun yanı sıra duş sonrasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cildin kurumasını önlemek için deriye mutlaka nemlendirici kremler uygulanmalı.''



Lif Ve Keseden Uzak Durun



Deri üzerinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zararlı maddelerin içeriye nüfuz etmesini engelleyen bir katman (manto) bulunduğunu belirten Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu katmanın tahriş edilmesinin bazı deri hastalıklarına davetiye çıkaracağını bildirdi.



Geleneksel Türk aile yapısında yoğun olarak kullanılan lif ve kesenin deriye büyük zarar verdiğini bildiren Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Banyo ve duş sırasında kullanılan kese[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] deriyi soyar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağını alır ve deri kuruluğu oluşturur. Derinin sağlıklı bir şekilde görevini yürütmesi için bunlardan vazgeçilmesi gerek'' dedi.


Saat: 13:32

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2