Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Hangi cilde hangi krem kullanılmalı ? (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14188-hangi-cilde-hangi-krem-kullanilmali.html)

eLanuR 6 December 2008 13:48

Hangi cilde hangi krem kullanılmalı ?
 
Hayalinizdeki gibi bir cilde sahip olmak ister misiniz ?


Bunun için rafları süsleyen birbirinden cazip kozmetik ürünlere bir servet harcamak zorunda değilsiniz!

Işıl ışıl parlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gergin ve pürüzsüz bir cilt için en pahalı olanları değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt tipinize uygun ürünü seçmeye özen gösterin. Unutmayın; doğru bir bakımla ve doğru ürünlerle hayalinizdeki cilde kavuşabilirsiniz!Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar; cilt tipine göre nasıl bakım yapılması gerektiği konusunda basit ama etkili tüyolar verdi:

NORMAL CİLT

Görünümü şeffaf[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nem ve yağ durumu dengeli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözenekler kapalı ve pürüzsüz bir cilt tipidir. Kullanılabilecek ürünler: Krem veya süt tipi temizleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkol oranı normal tonik (yüzde 5-7.5) hafif bir nemlendirici ve peeling krem. Otuzlu yaşlarda itibaren haftada 1-2 günden başlayarak uygulanan besleyici gece kremi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] göz çevresi kremi ve maskeler.

KURU CİLT

Görünümü mat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağ salgılanması normalin altında ve nem oranı çok düşük bir cilt tipidir. Gözenekler ufak ve kapalıdır. Kullanılabilecek ürünler: Krem veya süt tipi temizleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkolsüz tonik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoğun bir nemlendirici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoğun yağ ihtiva eden besleyici gece kremi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nem ve yağ depo edici maskeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] göz çevresi ve boyun kremleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] peeling krem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaş ilerledikçe serumlar ve ampuller.

HASSAS CİLT

Deri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] damarları gösterecek kadar incelmiştir. Kızaran[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaşınan dalga dalga olan ve yanan bir cilt türüdür. Kötü koşullara hemen reaksiyon gösterir. Susuz ve çok gerilen ciltlerdir. Kullanılabilecek ürünler: Süt tarzı temizleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkolsüz tonik ve hassasiyet giderici bakım kremi.

YAĞLI CİLT

Görünümü parlak ve yağlıdır. Gözeneklerin içi dolu ve açık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] siyah noktalı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sivilceye müsait cilt tipidir. Yağlı cildi 3'e ayırmak mümkün: Problemsiz yağlı cilt: Cilt parlak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nem oranı normal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözenekler açık ve içleri genellikle siyah noktalıdır. Kullanılabilecek ürünler: Jel tipi temizleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkollü tonik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok hafif nemlendirici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] temizleyicisıkılaştırıcı maskeler ve peeling krem. Yağlı hassas ciltler: Cilt yağlı olmasına rağmen nemsizdir. Geniş gözenekler boş da olabilir. Deri hassasiyete bağlı hafif kırmızıdır; pul pul kalkabilir. Kullanılabilecek ürünler: Süt tipi temizleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkolsüz tonik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok hafif nemlendirici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hassasiyet giderici kremler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pomatlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hassasiyet giderici ve yağ dengeleyici maskeler. Sivilceli-akneli yağlı cilt: Yağ salgısı normalin üstünde olduğundan devamlı parlayan bir cilttir. Sivilce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] akne ve siyah nokta yoğundur. Gözenekler genişlemiş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içleri doludur. Nem oranı normaldir. Kullanılabilecek ürünler: Akne; mutlaka bir dermatolog denetiminde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] medikal olarak tedavi edilmelidir. Medikal tedaviye ek olarak günlük bakımda verilebilecek ürünler; sabun veya jel tipi temizleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkol oranı yüksek tonik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok hafif nemlendirici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] temizleyici ve sıkılaştırıcı maskeler.

OLGUN CİLT

Olgun cilt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hücrenin yaşam ritminin yavaşlaması sonucu oluşan bir cilt tipidir. 60’lı yaşlara doğru yağ bezeleri ifrazatında yüzde 50’nin üzerinde azalma olur. Deride incelme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarkma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] derin çizgiler ve cilt lekeleri meydana gelir. Özellikle 35 yaşından itibaren uygulanan kürler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cildin güzelliği için önemlidir. Kullanılabilecek ürünler: Süt veya krem tipi temizleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkolsüz tonik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoğun nemlendirici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] besleyici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hücre yenileyici bakım kremi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağ ve nem depo edici hücre yenileyici maskeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] serim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ampuller ve peeling krem.Günümüzde oldukça etkili anti aging programları dermatologlar gözetiminde uygulanmakta ve doğru medikal kozmetik ürünler dermatolog denetiminde kullanıldığı zaman yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir.



Saat: 13:51

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2