Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Estetik Ve Diyet (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/)
-   -   Parfümün incelikleri.. (https://seversintabi.com/estetik-ve-diyet/14208-parfumun-incelikleri.html)

eLanuR 6 December 2008 13:51

Parfümün incelikleri..
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Herkes güzel kokmak ister[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak parfüm kullanmaktan çok doğru parfümü kullanmak daha önemlidir...

Bir odaya giriyorsunuz ve burnunuza çok ağır bir parfüm kokusu geliyor ve bu sizi rahatsız ediyor. Parfümün sahibine sorsanız bu dünyanın en güzel parfümüdür... Her parfüm günün her saati kullanılamaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta mevsimlere göre de parfümlerin çeşitleri değişmektedir. Baş dönüdürücü olduğunu düşündüğünüz parfümünüz gerçek anlamda birilerinin başını döndürüp onları hasta ediyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parfüm seçmenin inceliklerini öğrenmeniz gerekiyor...

Parfüm kullanımının ilk şartı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cildin tüm kokulardan arınmış yani temiz olmasıdır. Parfümünüzün daha kalıcı olmasını istiyorsanız duş veya banyo sonrasında sürün; gözeneklerin açık olması cildin kokuyu daha iyi emip tutmasını sağlar.

Banyo sırasında parfümünüzün yan ürünlerini kullanmak da kokuyu katlayacaktır.

Cilt tipi de parfümün kalıcılığıyla yakından ilgilidir. Yağlı ciltlerde parfümler daha kalıcıdır. Bu durumda cildiniz kuruysa daha fazla parfüm sürmeniz gerekir.

Cildin asit oranı da parfümün kalıcılığını etkiler:
- Asitli ciltlerde ağaçsı ve baharatlı kokular daha kalıcıdır.

- Asit oranı az ciltler (hassas ve kuru) ise çiçeksi kokuları daha iyi tutar.

Sıcak günlerde daha hafif parfümler kullanın.
Parfümün kokusu sıcak ve nemde daha kuvvetlenir. O halde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha baskın ve egzotik olanları sonbahar ve kışın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hafif olanları ise yaz aylarında kullanın.


Sabah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] akşam aynı şekilde mi parfüm sıkmak gerekir?
Kesinlikle hayır. Parfüm sıktığınız anda etrafınızda yaklaşık 3 metre çapında bir koku çemberi oluşturursunuz. Bu nedenle bulunduğunuz ortamlar ve günün bölümlerini göz önüne alarak parfüm konsantrasyonlarıyla ve koku aileleriyle oynamanız gerekir.

Gündüz:
Sabahın erken saatinde otobüste[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] metroda veya iş yerinde insanları rahatsız etmemek gerekir. Toplu taşıma araçlarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parfüm kokusu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hoş olmayan sonuçlar doğurabilir; örneğin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] migreni tahrik edebilir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mide bulantısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] baş dönmesine neden olabilir.

Sabah parfüm sürmek konusunda kararsız kalan ama iyi kokmayı da isteyenler için ideal olan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eau de cologne[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eau de toilette ya da deodorant[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] krem gibi bir yan ürünle parfümlenmektir.

Eğer sabahları parfüm sürmeyince kendini çıplak hisseden gerçek bir parfüm tutkunu iseniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meyve koku ailesinden bir parfüm tercih edin.

Öğleden sonra:
Öğleden sonra kullanılan parfümler her yere ulaşabilen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayatın tatlılığını yansıtan parfümler olmalı. Çiçek veya meyve ailesine ait iyi yayılan ama ağır olmayan kokular seçin. İki ayrı parfüm kullanıyorsanız öğleden sonra daha vurgulu olanını tercih edin. Aynı parfümü kullanıyorsanız sabah eau de toilette[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğleden sonra eau de parfum kullanın.

Gece:
Parfüm özünün kullanılacağı tek zamandır: ya şimdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ya hiçbir zaman! Parfüm özleri saatler boyunca vücutta kalır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adeta ikinci deriniz olur. Koku aileleri içinde gece kullanıma en uygun olanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şık kıyafetlerle uyum sağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iştahlı notalar içeren[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gizemli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ipekli ve ağır kumaşlarla uyumlu olan şipre ve oryantal koku ailesine ait parfümlerdir.


Saat: 10:06

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2