Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Evlilik ve cinsel yaşam (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/)
-   -   Evlilik Hakkında Güldüren ve Düşündüren Gerçekler (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/10390-evlilik-hakkinda-gulduren-ve-dusunduren-gercekler.html)

ceyLin 25 November 2008 14:38

Evlilik Hakkında Güldüren ve Düşündüren Gerçekler
 
Gelin ayakkabılarının altına ya da gelinliğin eteğine ismini yazmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Kına gecesinde çıkarılan duvağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kısmeti kapalı olduğuna inanılan kızın başına takmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Pazartesi günü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oğlan evinin kızlarının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kız evinde genç gelinin saçından "darısı başıma" diyerek bir tutam saç kesmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gelin evden giderken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arkada kalan evlenmemiş kızlar süpürsün diye süpürge bırakmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Kız evinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oğlan tarafından gelen nişan sepetini ya da tepsisini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evlenmemiş bir kızın başının üstünde açarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun da kısmetinin açılmasını sağlamak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Düğün gecesi gelinle birlikte yatmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gelin duvağından gelin teli koparmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gerdek gecesi geline ikram edilen baklavadan gelin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir diş ısırır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalanı ise evlenmemiş kızların kısmeti açılsın diye onlara yedirilir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gelin attan inmeden verilen bir bardak suya serçe parmağını sokar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonra bardaktaki suyu hayırlı bir kısmet bulmaları için bekar erkekler birer yudum olarak içerler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gelin oturacağı eve geldiğinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sağ koltuk altına Kur-an[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sol koltuk altına ise ekmek konur. Sonra bunlar alınır ve ekmekten birer lokma koparılarak "darısı sizin başınıza" diyerek kızlara dağıtılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kızlar da sözde utanarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sıkılarak ekmek parçalarını yerler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Söz kesmeye gidildiğinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sözü kesilecek olan kız misafirlerin bulunduğu odaya ayaklarını sürüyerek girerse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o semtin kızlarının kocaya erken gideceğine inanılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gelin gerdek gecesinin ertesi gününden bir hafta sonrasına kadar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendini görmeye gelen evlenmemiş kızların burunlarını sıkar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onlara da evliliğin bulaşması anlamı taşır.

· Geline kına yakıldıktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalan kına evlenmemiş kızlara yakılır. Ayak kınasından alınarak kızların başına sürülür ve "bahtları açılsın" denir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Kına gecesi evlenmemiş olanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içilen kına şerbeti bardağının içine bir miktar para bırakırlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parayı bırakanın talihinin açılacağına[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bırakmayanın da felakete uğrayacağına inanılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Düğünde kısmeti kapalı olan kız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] masadan bir kaşık çalarak bunu kızın oturduğu evin damına atar. Şayet kızın annesi ya da babası kaşığı görüp başka bir yere atarlarsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o kızın kısmeti kapalı kalır. Yok eğer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "bu kaşığı kim atmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sahibi kim?" diyerek sahibini ararlarsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kızın kısmeti açılır. Kaşığı kimse görmese bile kızın kısmeti açılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Nişan yüzüklerindeki kurdeladan bir parça alan kızın kısmetinin açılacağına inanılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Düğünde gelinin ve damat ın başı üstüne atılan paradan almak da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uğur sayılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gerdek öncesi gelin ve damattan kalan yemeği yiyen kızların kısmeti açılır diye bilinir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gerdek gecesinin ertesi günü gelinin yanına kısmeti kapalı iki kız oturtulur. Bu suretle onların da kısmetlerinin açılacağı kabul edilir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Kısmeti kapalı kızlara gelin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkeklere de damat hamamda başlarından aşağı su dökerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kısmetlerinin açılmasını sağlarlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Nişan duası sırasında duayı yapan önüne konan şekerleri okur[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu şekerlerden üç tane yiyen bekarların kısmeti açılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· İmam nikahından sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkek tarafından gelen şekerler yenir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kısmeti kapalı olanların bu şekerlerden yedikten sonra kısmetlerinin açılacağına inanılır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

· Gelin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] damat evine geldikten sonra üzerine halka ekmekler takılmış bir oklavayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaynanayla birlikte tutarak oynar. Sonra bu ekmekler oradaki bekarlara dağıtılır ve yiyenlerin kısmetlerinin açılacağına inanılır
window.google_render_ad();


Saat: 23:15

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2