Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Evlilik ve cinsel yaşam (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/)
-   -   Erkekler Erken Evlenin :] (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/10429-erkekler-erken-evlenin.html)

ceyLin 25 November 2008 15:34

Erkekler Erken Evlenin :]
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

ABD’de yapılan bir araştırma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erken yaşta evlenen çiftlerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonsuza kadar mutlu olma şanslarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Teksas Üniversitesi tarafından 1503 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] toplumda yaygın olan genel kanının aksine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evlenmek için 30’lu yaşları beklemeyenlerin daha sağlam bir evliliğe sahip olma olasılığının fazla olduğunu gösterdi.

Üniversitenin sosyoloji bölümünden Norval Glenn[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] araştırmaya katılanların yüzde 98’inin evli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evlenmeyi düşünen ya da en az bir kere evlenmiş kişiler olduğunu belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evliliğin toplumda hala sağlam bir kurum olarak görülmeye devam ettiğinin görüldüğünü söyledi. Glenn[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çiftlerin boşanmasının en önemli 3 nedeninin ise şiddetli geçimsizlik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çiftin maddi yatırım eksikliği ve sadakatsizlik olarak belirlendiğini kaydetti.

Araştırmanın sonuçlarını açıklayan Milli Evlilik Projesi yetkilisiDr. Barbara Dafoe Whitehead de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 23-27 yaşları arasında evlenenlerin genellikle daha mutlu bir beraberlik sürdürdüklerinin belirlendiğini vurgulayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Belli bir yaşın üzerinde evlilik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sağlam bir beraberliğin göstergesi değil” diye görüş belirtti.

Evlilik uzmanı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD’de 1970’li yıllarda erkeklerde 23[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınlarda 21 olan ortalama evlenme yaşının şu anda erkeklerde 27[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınlarda ise 26’ya yükselmiş olduğunu da ifade etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı


Saat: 01:42

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2