Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Evlilik ve cinsel yaşam (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/)
-   -   Uykuda Orgazm(=..? (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/10442-uykuda-orgazm.html)

ceyLin 25 November 2008 15:46

Uykuda Orgazm(=..?
 
İnsanlan uykuda cinsel tepkiler yaşayabildiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilinen bir gerçektir. En eski dini kitap olan Tevrat’ta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uykusunda orgazma gelen adamın bu “pislikten” kurtulmak için yıkanmasını buyuran ayetler vardır. Ancak olay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salt erkeğe özgüymüş gibi ele alınmaktadır. Aslında 1950 ortalarına kadar kadınlarda da bu türden bir cinsel boşalma olduğu bilinmiyordu.[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kinsey ve arkadaşlarının yaptığı araştırmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilk aydınlatıcı adımlar olmuştur. İrade dışı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uykuda orgazmlar özellikle erkeklerde hemen her zaman cinsel rüyalarla birlikte gerçekleşir.[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Uyku sırasında günlük çekingenliklerimiz ve öğrenilmiş denetimlerimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok daha az etkin olduğundan birçok bilinçaltı dileklerimiz zararsız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] simgesel biçimde rüya olarak ortaya çıkarlar. Bilinçli yasaklamaların etkisinin azalması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çoğu kimsenin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle kadınların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uykuda çok daha hızlı orgazm olmallarını de açıklar.

Bugün genellikle uykuda orgazmın gerekli ve sağlıklı olduğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta cinsel perhiz durumlarında “doğal” bir ikame yolu oluşturduğu düşünülür. Oysa Kinsey’in raporları bunun doğru olmadığını göstermektedir. Bu araştırma sonuçlarına göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] örneğin haftada birkaç kez cinsel birleşmeyle orgazm olanağından yoksun kalan bir kadının uykusunda yaşadığı orgazm sayısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılda ancak birkaç kezlik bir artış göstermiştir. Oysa bazı kadınların uykuda orgazm sayıları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cinsel birleşmede orgazmlarının artmasıyla oranlı olarak artış göstermiştir. Yani aslında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uykuda orgazm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insan vücudunun doğal bir işlevi olup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilinçli cinsel eylemin ikamesi değildir.
window.google_render_ad();


Saat: 00:00

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2