Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Evlilik ve cinsel yaşam (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/)
-   -   Sertleşme Sorunları (https://seversintabi.com/evlilik-ve-cinsel-yasam/10448-sertlesme-sorunlari.html)

ceyLin 25 November 2008 15:53

Sertleşme Sorunları
 
Erkeklerin çoğunun çok seyrek de olsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en olmayacak zaomanda yaşadığı rahatsız edioci bir sertleşememe deneyimi varodır; bu genellikle yorgunluğa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alkole ve yeni bir eşi etkileme endişesine yorulur.

Bununla birlikte İngiltere’de beş milyona yakın erkeğin sürekli sertoleşme sorunu yaşadığı tahmin edilioyor. Bazı araştırmalar da erkeklerin yaklaşık %7’sinin yaşamlarının şu ya da bu döneminde sertleşme konuosunda ciddi sorunlar yaşayacağını gösteriyor.
Ne yazık ki bu veriler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tedaviyle başarılı sonuç alınabilmesine karşın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sorunu olan kişilerin yalnızca %10′unun tedavi için başvurduğunu da gösteriyor.

Erkeklerin çoğu doktora başvuromaktansa sorunu görmemeyi ya da reddetmeyi tercih ederek mutlulukolarını ve sağlam bir ilişkiyi tehlikeye atabiliyor. Sertleşme sorunu olan erkek kendini çok yetersiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tam bir erokek değilmiş gibi hissedebilir ve eşiyle cinsel temastan kaçınabilir. Bu durum eşine de zarar verebilir; o da kendisini çaresiz ve reddedilmiş hisosedebilir ya da erkeğin bir başka ilişokisi olduğunu düşünebilir.

Sürekli sertleşme (ereksiyon) soorunlarına modern tıpta “erektil işlev bozukluğu” adı verilir. Bu terim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hâolâ yaygın bir biçimde kullanılan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oyosa zayıflığa ya da yeterince erkeksi olmamaya atıfta bulunduğu için yanlış bir terim olan “iktidarsızlık” ya da “güçsüzlük” teriminin yerini alıoyor.

Erektil işlev bozukluğu mastürobasyonla sertleşme sağlayıp orgazoma ulaşabilirken cinsel ilişkide bunu başaramamaktan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nasıl uyarılırsa uyarılsın sertleşmenin hiç gerçekleşomemesine kadar değişen çok farklı boyutlarda yaşanabilir.

Günümüzde uzmanlar vakaların yaklaşık %70′inde fiziksel bir neden olduğuna[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geri kalan bölümde ise sorunun ruhsal durumla ilgili (psikoolojik) olduğuna inanıyor.

Her iki nedene yönelik başarılı tedavi olanakları vardır. Erkek her hangi bir anda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] örneğin uykuda ya da sabah uyandığı zaman sertleşme yaşamaya devam ediyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sorunu neredeyse kesinlikle psikolojiktir.
window.google_render_ad();


Saat: 21:34

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2