Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Felsefe - Psikoloji (https://seversintabi.com/felsefe-psikoloji/)
-   -   Güvenilir Tek İnsan,Psikolojik Hafızası Olmayan İnsandır (https://seversintabi.com/felsefe-psikoloji/21976-guvenilir-tek-insan-psikolojik-hafizasi-olmayan-insandir.html)

eLanuR 26 December 2008 17:23

Güvenilir Tek İnsan,Psikolojik Hafızası Olmayan İnsandır
 
Güvenilir tek insan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] psikolojik hafızası olmayan insandır.

O yüzden bilgisayarlar insanlardan daha güvenilirdir. Çünkü onların psikolojik hafızası yok- tur. Sadece gerçekler; asli gerçekler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çıplak gerçekler. Sen bir gerçekten söz ettiğin zaman o[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gerçek olmaktan çıkar. İçine kurgu girmiştir. Sen onu kalıpladın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onu değiştirdin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerini boyadın. Ona kendi renklerini verdiğin için o[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] artık bir olgu değil. Sadece bir Buda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir Tatha- gata[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir ermiş insan gerçeği bilir. Sen bir gerçekle hiç karşılaşmıyorsun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çünkü zihninde bir çok kurgu taşıyorsun. Ne zaman bir gerçekle karşılaşsan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hemen üzerine kendi kurgularını katıyorsun. Hiçbir zaman olanı olduğu haliyle görmüyorsun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hep gerçeği çarpıtıyorsun.

Buda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir Tathagata’nın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uyanmış olanın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her zaman doğru söylediğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çünkü gerçeğe daya- narak konuştuğunu söyler. Bir Tathagata[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gerçeği konuşur. Yoksa susar. Tathagata[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tama- men bu anlama gelir. Ne olursa olsun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tathagata sadece yansıtır. O bir aynadır. Bunu söyle- meye çalışıyorum. Psikolojik hafızanı bırakırsan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir ayna olursun.


Creativity ― Unleashing the Forces Within
St. Martins Press[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] USA



Saat: 19:40

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2