Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Filozoflar Ve Felsefi Sözleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/)
-   -   Friedrich Albert Lange Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/71395-friedrich-albert-lange-kimdir-felsefesi-sozleri-eserleri.html)

Syst3m 22 August 2009 01:40

Friedrich Albert Lange Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri
 
Lange; 1828-1875 yılları arasında yaşamış ve esas 1866 yılında yayınlamış olduğu "Materyalizmin Tarihi" adlı eseriyle ün kazanmış olan Yeni-Kantçı felsefe ekolüne dahil bir Alman filozofudur.

Doğa bilimlerinde metodolojik bir ilke olarak görüldüğü zaman tasdik edilmek durumunda olan maddecilik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] genel bir dünya görüşü ya da felsefeye veya bir metafiziğe dönüştürüldüğü zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lange'ye göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kesinlikle reddedilmelidir. Bu çerçeve içinde konuşulduğunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ampirik psikoloji kapsamı içinde psişik süreçleri fizyolojik yoldan açıklamak mümkün ve doğru olur; fakat bilincin yalnızca maddeci bir yoruma elverişli olduğunu düşünmek ise aynı ölçüde yanlış ve safdillik olur; çünkü biz cisimler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sinirler ve fizyolojik süreçlerle ilgili her şeyi yalnızca bilinç marifetiyle biliyoruz.


Saat: 11:13

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2