Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Filozoflar Ve Felsefi Sözleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/)
-   -   Hans Georg Gadamer Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/71412-hans-georg-gadamer-kimdir-felsefesi-sozleri-eserleri.html)

Syst3m 22 August 2009 02:10

Hans Georg Gadamer Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri
 
Gadamer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Almanya’nın Marburg kentinde doğdu. 1900'de başlayan yaşamı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun 21. yüzyılı karşılamasına kadar uzun sürdü.

Bir kimya profesörünün oğluydu. Breslau[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Marburg[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Freiburg ve Münih üniversitelerinde beşeri bilimler öğrenimi gördü. Freiburg'da Martin Heidegger’in yanında yaptığı felsefe doktorasını 1922’de tamamladı.

1933te Marburg’da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1934-35 yıllarında Kiev’de estetik ve etik dersleri verdi.

1937’de Marburg’da kadro dışı profesör oldu. İki yıl sonra Leipzig Universitesi’ne kadrolu profesör olarak atandı. Ardından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Frankfurt (1947-49) ve Heidelberg (1949’dan başlayarak) üniversitelerinde dersler verdi. 1968’de emekliye ayrıldıktan sonra da üniversitede ders vermeyi sürdürdü.

Yöntemini büyük ölçüde Wilhelm Dilthey[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Edmund Husserl ve Martin Heidegger’in kavramlarından yararlanarak geliştirmiştir.

Gadamer'de hermeneutik felsefenin tam odağında yer alır; anlama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun için dünyadaki var oluşumuzun temel bir tarzıdır.


Saat: 00:33

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2