Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Filozoflar Ve Felsefi Sözleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/)
-   -   David Hume Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/71418-david-hume-kimdir-felsefesi-sozleri-eserleri.html)

Syst3m 22 August 2009 02:17

David Hume Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri
 
David Hume[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (d. 26 Nisan 1711 – ö. 25 Ağustos 1776). İskoç filozof[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ekonomist ve tarihçi.

İnsan zihninde olup bitenleri Newton'un deneysel yöntemini uygulayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeni bir insan bilimi kurmayı ve geliştirmeyi öneren Hume[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tüm iyi niyetine ve yüksek amaçlarına rağmen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İngiliz empirizminin temel tezlerini koruduğu için son çözümlemede kuşkuculuğa düşmekten kurtulamamıştır. Bizim yalnızca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendi zihnimizde doğrudan ve aracısız olarak tecrübe ettiğimiz ideleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] duyum ve izlenimleri bilebileceğimizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilgide kendi zihnimizin ötesine geçemediğimizi ve bundan dolayı herhangi bir şeyin insan zihninden bağımsız olarak varolduğunu söyleyemeyeceğimizi belirten Hume[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insan zihnini bilgi bakımından analiz ettiği zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insan zihninin tüm içeriklerinin bize duyular ve deney tarafından sağlanan malzemeye indirgenebileceğini görmüştür[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu malzeme ise algılardan başka hiçbir şey değildir.


Saat: 16:50

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2