Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Filozoflar Ve Felsefi Sözleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/)
-   -   Herbert Marcuse Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/74548-herbert-marcuse-kimdir-felsefesi-sozleri-eserleri.html)

Syst3m 5 September 2009 02:13

Herbert Marcuse Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri
 
Herbert Marcuse (d. 19 Temmuz 1898[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Berlin – ö. 29 Temmuz 1979[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Almanya) ABD'li düşünürdür.

Frankfurt Okulu mensuplarından biri olan Marcuse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Marksist kuramı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1920'den başlayarak değişen tarihsel koşullarla uyumlu hale getirmenin mücadelesini vermiştir. Bu amaçla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eleştirel Marksizmin kendi versiyonunu öne süren ve 1960'lı yıllardan başlayarak uluslararası bir ün kazanan Marcuse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Amerika Birleşik Devletleri'yle Avrupa'daki yeni sol hareketin destekçisi ve savunucusu olmuştur. O[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] söz konusu eleştirinin ardından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] estetik ve biyolojik değerlerin yüceltildiği bir toplum düzeni arayışına girmiştir. Geleceğin toplumuna ilişkin görüşleriyle özgürlükçü bir komünist olarak nitelenen Marcuse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özgür[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güzel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aydınlık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cinsel içgüdülerin bastırılmadığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] herkesin yeteneğine göre özgürce çalıştığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çalışmanın bir oyun haline getirildiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] devletin baskıcı görevine gerek duyulmayan bir toplum düzenini özlemiştir.

Felsefesi

Teknolojik ilerleme bir egemenlik sistemi doğurmuştur. Bu da insanı robotlaştırır. Satatükonun etkisiyle iletişim araçları insanları şartlandırıp toplumsal denetim araçları haline gelmişlerdir.
İnsanların eleştiri gücü bu sayede ellerinden alınmış ve insanlar boyun eğmeye mahkum edilmişlerdir.


Saat: 13:35

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2