Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Filozoflar Ve Felsefi Sözleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/)
-   -   William McDougall Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri (https://seversintabi.com/filozoflar-ve-felsefi-sozleri/74554-william-mcdougall-kimdir-felsefesi-sozleri-eserleri.html)

Syst3m 5 September 2009 02:24

William McDougall Kimdir-Felsefesi-Sözleri-Eserleri
 
İngiliz psikologdur.

William McDougall[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "davranışın içgüdü teorisi" ile tanınmaktadır. Bundan ayrı olarak McDougall'ın "Introduction of Social Pyscholog" (Sosyal Psikolojiye Giriş) isimli kitabı da 14 baskı yaparak ün kazanmış ve McDougall'ın tanınmasına katkı sağlamıştır.

McDougall[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iradenin özgürlüğü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cermenlerin üstünlüğü ve ruhsal araştırmalar gibi fazla popüler olmayan konuların sıkı bir savunucusu ve bu görüşleri nedeniyle de Amerikan basınının sık sık hedefi durumundaydı.

McDougall psikologlar tarafından psikoloji dünyasında kabul görmeye başladıktan sonra 1920'li yıllarda davranışçı psikolojiye yönlendirdiği yoğun eleştirileri sebebiyle psikoloji toplulukları tarafından yoğun bir şekilde yerilmiştir. Öyle ki McDougall 1938 yılında ölünce Psikolog Knight Dunlop: "Nihayet öldü! Bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuşkusuz psikoloji için çok iyi olmuştur." demiştir. (Smith'ten alıntıdır; 1989[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] s. 446)

Derleyen: Sosyolog Ömer YILDIRIM
Kaynak: Modern Psikoloji Tarihi; Duane Schultz ve Sydney Schultz; s. 453


Saat: 11:41

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2