Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Fizik (https://seversintabi.com/fizik/)
-   -   Fiziğin Uğraş Alanı (https://seversintabi.com/fizik/16216-fizigin-ugras-alani.html)

eLanuR 10 December 2008 15:21

Fiziğin Uğraş Alanı
 
Fiziğin Uğraş Alanı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gözlemler ve nicel ölçümlere dayanan temel bir [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dalıdır. Doğayı anlama, doğal [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ın neden ve sonuçlarını öğrenme ve bunları [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yöntemlerle ifade etme amacıyla, doğaya insanlığın yararına olacak şekilde yön verebilmektir. Tüm doğa bilimlerinin kaynağı fiziktir ve tüm [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dalları [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] prensiplerini kullanır. Diğer bilimlerin (kimya, biyoloji…) ya da uygulama alanlarının ([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], tıp…) kanunları, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanunlarına dayanır; veya [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanunlarından türetilebilir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]çi, maddenin temel özelliklerini inceler. Bunun için, maddenin temel yapıtaşlarını arar, ve bunların etkileşimlerini araştırır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evreni yöneten, şekillendiren [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ı araştırır.
Dünyamızda son yüzyıl içerisinde ve özellikle ikinci dünya savaşından sonra yaşanan teknolojik gelişmelerin kaynağının [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilimleri olduğu herkes tarafından kabul görmektedir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilimlerin gelişmesi ise doğa ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] araştırmalarına dayanmaktadır. Laboratuvarlar da yapılan bilimsel keşifler daha sonra teknolojik olarak toplumun hizmetine sunulmaktadır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğretiminin amacı, öğrencileri ezbere teşvik etmekten daha çok öğrenmeyi pozitif hale getirebilmek için bir doğa bilimi olan fiziğin, kuramsal, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yöntemler, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], proje gibi farklı yöntemlerden yararlanarak öğretilmesi olmalıdır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve teknolojinin hızlı değişmesine paralel olarak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilimleri kapsamıda değişmektedir. Bu gelişmeleri bireylere kazandıracak olanlar [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]/ [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğretmenleridir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilimlerine dayanılarak üretilen teknolojinin toplumların gelişmesine sağladığı katkılar sayılamayacak kadar çoktur. Bu nedenle [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve diğer [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilimi disiplinlerinin önemi gittikçe artmaktadır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Eğitiminin Amaçları:

- Öğrencilere, bilimin özünü kavrayabilmeleri için gerekli olan çalışma yöntemleri, problem çözme, inceleme ve genelleme yapma becerilerini kazandırmak. - Yapılan çalışmalardan zevk alan öğrencinin [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilimlerine karşı olumlu tutumunu geliştirmek. Ayrıca teknik becerilerin gelişimine de katkıda bulunmak.
- [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arasında ilişki kurabilme
- Öğrencide bireysel öğrenme duygusunu geliştirmek, bilimsel düşünme yeteneği kazandırma.
- Teorik bilgiler yanında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yollarla zenginleştirilen [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve öğretmen adayları yetiştirmek.
Fiziğin liselerde okutulmasının doğa [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ını anlama-düşünce yeteneğini geliştirme dışında ki bir başka amacı ise [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dallarında lisans eğitimi yapan öğrencilere iyi bir alt yapı sağlamaktadır. Çünkü bu dallarda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gören gençlerin daha kaliteli yetişmesi ülkenin teknolojik gelişimi acısından büyük önem taşımaktadır Ortaöğretim bilimselliğin bilinçli bir şekilde kazanılabileceği ilk aşamadır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu süreçte kullanılabilecek en önemli süreçlerden biridir çünkü bu disiplinin konusu hayat ile iç içedir ve gelişmesinde birincil [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilimsel yöntemlerin kullanılmasıdır. Günümüz insanının hayatının her safhasını etkileyen teknolojik gelişmeleri algılayıp yorumlayabilmesi için temel [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğitiminden geçmesinin gerekliliği açıkça görülmektedir. Böylece bireyler bilimin değerini anlar ve ona karşı pozitif bir tutum geliştirir teknolojinin toplumsal yaşantı üzerindeki etkisini anlar ve en önemlisi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve toplum arasındaki ilişkiyi birbirlerini nasıl etkilediklerini anlayabilir.


Saat: 03:43

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2