Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Gazetelerden Manşetler (https://seversintabi.com/gazetelerden-mansetler/)
-   -   Deprem ülkesi Türkiye'de korkunç tablo (https://seversintabi.com/gazetelerden-mansetler/29415-deprem-ulkesi-turkiyede-korkunc-tablo.html)

ceyLin 13 January 2009 13:53

Deprem ülkesi Türkiye'de korkunç tablo
 
Sadece İstanbul'da binaların yüzde 85'i RUHSATSIZ.
13 Ocak 2009

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye’de 14 kurumun imar planı yapma yetkisinin kargaşa yarattığını söyledi. Yapı denetimiyle ilgili yasal düzenleme hazırlığı içinde olduklarını belirten Erbakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İstanbul’da deprem yönetmeliğine göre yapılmış yapılarda bile güçlendirme gerektiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyük kentlerde depreme karşı yapılan hazırlıklarla ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Türkiye’de imarla ilgili planlama kargaşası olduğuna dikkat çeken Erbakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Avrupa’dan Türkiye’ye geldiğimizde kentlerin bu hale nasıl geldiği nasıl bu hale getirildiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendi kendimize soruyoruz. Bugün Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı dahil olmak üzere 14 kurum plan yapıyor. Böyle şey olmaz" dedi.

Erbakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] deprem ülkesi Türkiye’de yapı denetiminin çok önemli olduğunu belirterek yasa ve uygulamadaki aksaklıkları düzeltmek için çalıştıklarını söyledi. İstanbul’daki binaların yüzde 85’inin ruhsatsız olduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu oranın İzmir’de yüzde 65[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ankara’da ise yüzde 45 olarak tespit edildiğini belirten Erbakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yurt dışında kaçak yapı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üstelik de iki-üç katlı kaçak yapı gibi bir rezaletin hiçbir zaman görülmediğini söyledi.

İstanbul’da yeni bitmiş binaların bile güçlendirilmesi gerektiğine dair raporların ellerinde bulunduğunu belirten Erbakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şöyle devam etti:

"Marmara Denizi’nde inceleme yapan Japon uzman bana İstanbul depreminin ne zaman olacağını bilmediğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak bir saniye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir yıl veya on yıl sonra da olsa mutlaka 7 veya üzerinde büyüklükte bir depremin gerçekleşeceğini söyledi. Japon uzman böyle bir depremde binaların yüzde 65’nin yıkılacağını da söyledi. Bu nedenle köprüler ve kamu binalarında güçlendirme çalışmaları başlattık." (Hürriyet)


Saat: 21:13

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2