Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Gazetelerden Manşetler (https://seversintabi.com/gazetelerden-mansetler/)
-   -   Lübnan'dan İsrail'e bir roket saldırısı daha (https://seversintabi.com/gazetelerden-mansetler/29904-lubnandan-israile-bir-roket-saldirisi-daha.html)

ceyLin 14 January 2009 20:28

Lübnan'dan İsrail'e bir roket saldırısı daha
 
Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine bu sabah roket saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Yerel
televizyon kanalları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iki roketin Kiryat Şimona yakınlarına düştüğünü duyururken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lübnan'daki görgü tanıkları da sınırda en az 3 patlama duyduklarını belirttiler.

Olayda ilk bilgilere göre can kaybı olmadığı bildirildi.

Lübnan topraklarından geçen perşembe günü de İsrail'e roket saldırısı düzenlenmiş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu gelişme ikinci bir cephenin açılabileceği olasılığını gündeme getirmişti.

İki yıl önce İsrail ile çatışmaya giren Hizbullah bu saldırıyla ilgisi olmadığını açıklamış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saldırının Lübnan'daki bazı küçük Filistinli gruplar tarafından düzenlemiş olması ihtimali üzerinde durulmuştu. Roket saldırısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lübnan hükümetince de kınanmıştı.

GAZZA VE BM

Bu arada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gazze'deki sağlık yetkilileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 19. gününe giren saldırılarda ölen Filistinli sayısının 971'e yükseldiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu can kayıplarının yaklaşık yarısını kadın ve çocukların oluşturduğunu bildirdi. Aynı süre zarfında 3'ü sivil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 10'u asker toplam 13 İsraillinin öldüğü belirtiliyor.

Gazze'deki saldırılara yönelik ateşkes çabaları çerçevesinde de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un bugün 2 günlük Orta Doğu ziyaretine başlaması bekleniyor.

Türkiye'ye de gelecek olan Ban[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün Orta Doğu ziyaretlerinin ilk ayağı Mısır'a giderek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burada Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşecek.


Sabah Gazetesi


Saat: 17:54

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2