Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Gazetelerden Manşetler (https://seversintabi.com/gazetelerden-mansetler/)
-   -   Diyarbakır’dan MHP aday göstermeyebilir (https://seversintabi.com/gazetelerden-mansetler/3275-diyarbakir-dan-mhp-aday-gostermeyebilir.html)

eLanuR 31 October 2008 20:42

Diyarbakır’dan MHP aday göstermeyebilir
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yerel seçimlerde Türkiye’nin her seçim bölgesinden aday göstereceklerini, milletin birliğini çok önemsediklerini belirterek, “Diyarbakır’da aday çıkarmamız Türk halkının kardeşliğine zarar verecekse, çıkarmayız” dedi.

Şandır şunları söyledi: “Birliği bozacak, milletimizin huzurunu kaçıracak hiçbir eyleme, mecbur kalsak dahi katılmayız. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşanan ayrımcılık maalesef bir sosyal çatışmaya, bir Türk-Kürt çatışmasına doğru ülkeyi itiyor. Ne kötü ki Başbakan, bunu siyaset üretmek vaadi ile tahrik ediyor. Böyle olunca, MHP olarak, meşru hakkımız siyasi faaliyetimiz dolayısıyla toplumun ayrışmasına ve çatışmasına eğer katkı verecekse, biz oradan geri duruyoruz. Diyarbakır’da aday çıkartmamız Türk halkının kardeşliğine ve birliğine zarar verecekse, gerekirse çıkartmayız.’’

Şandır, “Geliniz ‘Siyasi partilerin kapatılması sistemini değiştirelim’ diyoruz. Dolayısıyla MHP’nin Anayasa Mahkemesi ile ilgili teklifi Türkiye’yi normalleştirme programının gereğidir” dedi.



Saat: 19:56

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2