Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Lukoil Türkiye'de Büyük Dağıtım Aktiflerini Satınalma Sürecini Sonuçlandırdı (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/10298-lukoil-turkiyede-buyuk-dagitim-aktiflerini-satinalma-surecini-sonuclandirdi.html)

ceyLin 25 November 2008 12:34

Lukoil Türkiye'de Büyük Dağıtım Aktiflerini Satınalma Sürecini Sonuçlandırdı
 
Lukoil Türkiye'de Büyük Dağıtım Aktiflerini Satınalma Sürecini Sonuçlandırdı


Lukoil Eurasia Petrol A.Ş tarafından Akpet şirketinin yüzde 100 hissesini satınalma sözleşmesi çerçevesinde yapılan satınalma kapanış protokolü İstanbul'da imzalandı.

Şirketin satış bedeli 555 milyon ABD doları olarak belirlenirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] taraflar satış bedelinin vade farksız taksitli ödenmesi konusunda anlaştı. 250 milyon ADB Doları tutarındaki ilk ödeme gerçekleştirildi. İkinci ve üçüncü taksitlerin önümüzdeki sene sırayla 30 Nisan ve 30 Ekim tarihlerine kadar ödeneceği öngörülüyor.

Daha önce yapılan açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lukoil Eurasia Petrol A.Ş tarafından satınalmanın finansmanı için 250 milyon ABD Doları tutarında bir krediyi 2008 Ekim ayının sonunda temin ettiği duyurulmuştu. Kredi kullanım tarihindeki faiz oranı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] temel faiz oranı ve marj dahil yıllık yüzde 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 oldu. Kredi vadesi 3 sene olarak belirlenirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] krediyle ilgili garantörlük OAO Lukoil tarafından sağlanıyor.

OAO Lukoil şirketinin Başkanı Vagit Alekperov[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaptığı açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Türkiye'de büyük dağıtım aktiflerinin satın alınması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yurtdışındaki dağıtım ağımızı yüzde18 artırmaktadır ve bu satın alma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şirketin yüksek katma değerli ürünlerini Karadeniz ve Akdeniz pazarlarındaki nihai tüketicilere ulaştırma stratejisinin önemli bir parçasıdır." dedi.

Satın alınmış aktifler arasında; 700'e yakın akaryakıt istasyonu; 8 adet akaryakıt terminali[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5 adet likit doğalgaz deposu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3 adet uçaklar için jet yakıt dolum kompleksi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıllık 12 bin ton üretim kapasiteli madeni yağ üretim tesisi bulunuyor. (CİHAN)


Saat: 06:20

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2