Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Söğüt'e Türkata Üniversitesi Kuruluyor (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/10299-sogute-turkata-universitesi-kuruluyor.html)

ceyLin 25 November 2008 12:35

Söğüt'e Türkata Üniversitesi Kuruluyor
 
Türkata Vakfı tarafından Söğüt'te kurulması planlanan Türkata Üniversitesi için geri sayım başladı. Üniversitenin kurulacağı arazinin büyük bir bölümü vakıf tarafından satın alınırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] proje çalışmaları da son aşamaya geldi.

Söğüt'te Osmanlı Devleti'nin ilk çadır kurduğu araziye üniversite kurmak için kolları sıvayan Türkata Vakfı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çalışmalarına hız verdi. Kuruluşunun hemen ardından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilk iş olarak üniversite kurma çalışmalarına başlayan ve mekan olarak da Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Söğüt'ü seçen Türkata Vakfı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçtiğimiz aylarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Söğüt'ün Dereboyu Köyü'ndeki arazilerin büyük bir bölümünü aldı. Arazi çalışmaları hızla devam ederken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir yandan da plan ve proje çalışmalarını sürdüren Vakıf[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önümüzdeki günlerde üniversitenin maketini yaparak temel atma aşamasına gelecek. Gelecek yılın ilk aylarında ise temel atılması planlanıyor.

Üniversite arazisinde son incelemesini yapan Türkata Vakfı Mütevelli Heyeti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Söğüt'te biraraya gelerek çalışmaları değerlendirdi. Vakıf Başkanı Ziya Yılmazbilen'in yanı sıra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Prof. Dr. Mevlit Karakaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Prof. Dr. Recai Coşkun ve Prof. Dr. Zuhal Cafoğlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Nihat Yazar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mustafa Aslan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yavuz Temizel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İbrahim Özbay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Özgür Bayraktar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cengiz Yazanel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Volkan Demirel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Zekeriye Gündoğdu ve Murat Tabak ile İşadamı Erdil Balan'ın katıldığı toplantıda gelinen aşama ve bundan sonra yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Osmanlı'nın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Söğüt'ün bağrında dünyanın en muhteşem devletlerinden birisini kurduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu nedenle de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk Milleti için Söğüt'ün manevi bir değeri olduğunu belirten Türkata Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ziya Yılmazbilen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üniversitenin Söğüt'e ve Osmanlı'ya olan vefa borcunun ödenmesi için atılmış bir adım olduğunu kaydetti. Mekan alarak da Osmanlı'nın ilk çadır kurduğu yerlerin seçildiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunun da ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Yılmazbilen; "Osmanlı'nın ilk çadır kurduğu bu topraklarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] milli ve manevi değerlere sahip çıkan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pozitif ilimlerle donanmış bir nesil yetiştirme gayretimiz sonucu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu ruhun çıkış noktası olan Söğüt'e bir üniversite yapmaya karar verdik. Vakfımızın ilk ve en büyük projesi de budur. Bunun için yaklaşık 3 ay önce çalışmaya başladık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Söğüt'e gelerek arazide incelemelerde bulunduk ve kolları sıvadık. 3 ay içinde arazi alımı ve proje çalışmalarına ağırlık verdik. Bu çalışmalarda sona gelindi." dedi. Heyet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir yandan fiziki mekanların oluşturulması çalışmasını yürütürken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer yandan da öğretim üyeleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açılacak fakülteler ve bölümler hakkında çalışma yapılıyor.

Proje çalışmalarını takip ettiği için toplantıya katılamayan ancak üniversite için büyük çaba harcayan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mimari anlamda örnek bir proje oluşturulduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] projenin tamamlanarak maket yapma aşamasına geldiğini belirtti. Aydoğdu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Üniversitenin kampüsü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 250 dönüm arazi üzerindeki 7 -8 binadan oluşan külliye şeklinde ölümlerden oluşacak ve bu şekilde 3 ayrı bölüm düşünüldü. Avlulardan oluşan bölümlerde Selçuklu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Osmanlı ve modern mimari birarada olacak. Bu yapılırken de tamamen eğitim ön planda tutulacak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] binaların görünümünden çok işlevine önem verilecek. Binalar eğitimin en güzel şekilde verileceği tarzda yapılacak" şeklinde konuştu. Şu anda 77 dönüm arazinin satın alındığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunun yakında 250 dönüme çıkarılacağını ve alımların devam edeceğini de ifadeden Başkan Halil Aydoğdu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bir bölüme avludan girilecek ve bu avlunun içine binalar yerleştirilecek. 15 bin metrekareden oluşacak bir binanın içinde 7 bin metrekareye yakın avlu ve 8 bin metrekare de oturum alanı olacak. Bu alanda 4 katı binalar yapılacak" dedi. (CİHAN)


Saat: 05:30

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2