Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   AKP, İstanbul'da oylarını SP ve CHP'ye kaptırdı.. (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/27539-akp-istanbulda-oylarini-sp-ve-chpye-kaptirdi.html)

ceyLin 9 January 2009 18:10

AKP, İstanbul'da oylarını SP ve CHP'ye kaptırdı..
 
ANKARA (ANKA) -Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’nin “İstanbul ve İlçeleri Yerel Yönetimler Araştırmasıö AKP’nin İstanbul’da oy kaybederken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Saadet Partisi ve CHP’nin oy potansiyelini artırdığını ortaya koydu.
Yapılan araştırmaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçimlerinde AKP’nin yüzde 29.4 gibi yüksek bir oy alması beklenirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP’nin oyu yüzde 25.9[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Saadet Partisi’nin yüzde 8.9[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MHP’nin ise yüzde 5.5 oldu. Araştırmada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adayların isimlerini bekleyenlerin oranı ise yüzde 25.7 oldu.
-Araştırma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] son aylarda İstanbul’da AKP’nin hızla oy kaybederken CHP ve Saadet Partisi’nin oy kazanmaya başladığı ortaya çıktı. Saadet Partisi’nin son aylardaki hızlı yükselişi AKP’nin oy kaybetmesine neden olurken MHP’nin azda olsa oy oranını artırması da AKP’nin oy oranının düşmesinde etkili olduğu gözlendi.
-Araştırmaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bakırköy[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Beşiktaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kadıköy[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Maltepe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sarıyer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tuzla’de en yüksek oy CHP’ye verilirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Şişli’de DSP’ye; geri kalan ilçelerde ise AKP’ye verildi. Genel olarak ilçelerde üçüncü parti ise SP oldu.
Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’nin “İstanbul ve İlçeleri Yerel Yönetimler Araştırması" AKP’nin İstanbul’da oy kaybederken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Saadet Partisi ve CHP’nin oy potansiyelini artırdığını ortaya koydu.
İstanbul ve İlçeleri Yerel Yönetimler Araştırması’na göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde oyların yüzde 29.4’ü AKP’ye giderken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 25.9’u CHP’ye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 8.9’u Saadet Partisi’ne[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 5.5’i MHP’ye gidecek. Araştırmaya katılanların yüzde 25.7’si ise adaya bağlı olarak oy kullanacağını ya da geçersiz oy vereceğini bildirdi.
Araştırmaya göre; Avcılar’da CHP yüzde 31.1 oy alırken AKP yüzde 25.4’te[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MHP ise yüzde 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]3’te kaldı. Bağcılar’da AKP yüzde 32.8 gibi yüksek bir oy alırken CHP yüzde 16.7’de Saadet Partisi ise yüzde 13.3 oy aldı. Beyoğlu’nda AKP yüzde 27.3[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP yüzde 21.9[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Saadet Partisi yüzde 14 oy alırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bakırköy’de CHP yüzde 33.8[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] AKP yüzde 20.6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] DSP yüzde 4.1 oy alabildi.
-BEŞİKTAŞLILAR “CHP" DEDİ-
Araştırmaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Beşiktaş’ın belediye seçimlerinde CHP’ye yüzde 37.7 gibi yüksek bir oy çıkarken AKP yüzde 14[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Anavatan yüzde 13.2 oy oranına sahip yoldu. Esenler’de AKP birinci sırada olurken AKP yüzde 28.7[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 21.3[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Saadet Partisi ise yüzde 14.5 oy alabildi. Eyüp’de yüzde 27.6 AKP[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 22.8 CHP[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 13.9 Saadet Partisi alırken Fatih Belediyesi’nde yüzde 33.5 AKP[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 17.5 CHP[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 14.8 Saadet Partisi oy aldı. Gaziosmanpaşa’da AKP yüzde 34.2[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP yüzde 21.5[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Güngören’de AKP yüzde 31.6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP yüzde 18.7[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kadıköy’de CHP yüzde 39.8[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] AKP yüzde 21.7 oy aldı.
-ŞİŞLİ[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] YİNE SARIGÜL’ÜN- Araştırmaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kağıthane’de AKP yüzde 31.2[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP yüzde 20 oy alırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kartal’da AKP yüzde 25.4[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP yüzde 24.7 oy alabildi. Maltepe’de yüzde 27.8 ile CHP ilk parti olurken AKP yüzde 26.9 oy aldı. Pendik’te AKP yüzde 25.4[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP yüzde 23 oy alırken Sarıyer’de yüzde 27.4 ile CHP birinci parti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 24.3 ile AKP ikinci[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 14.5 ile Anavatan üçüncü parti oldu. Şişli’de ise oyların neredeyse yarısı DSP’ye giderken yüzde 48.6 ile birinci parti DSP[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 14.5 ile AKP ikinci parti oldu. Araştırma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] DSP’ye geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yine başkanlık için en büyük favori olduğunu gözler önüne serdi.
Tuzla’da ise yüzde 25.2 ile CHP birinci[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 23.5 ile AKP ikinci[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 12.6 ile MHP üçüncü parti olurken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ümraniye’de yüzde 34.2 ile AKP birinci[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 13.7 ile CHP ikinci[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 11.9 ile Saadet Partisi üçüncü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 10.3 ile DTP dördüncü parti oldu. Araştırmaya göre Üsküdar’da AKP yüzde 28.9[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CHP yüzde 20.1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Saadet Partisi ise yüzde 16.2 oy alabildi.


Saat: 23:27

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2