Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Yürülükte Bedelli Askerlik Var Mı? (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/27566-yurulukte-bedelli-askerlik-var-mi.html)

ceyLin 9 January 2009 18:29

Yürülükte Bedelli Askerlik Var Mı?
 
Askerlikle ilgili akıllara takılan cezaevindekiler kaçak sayılır mı? Bedelli askerlik var mı? MKE özelleşiyor mu? İşte cevapları:



Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bakanlar Kurulunun 2003'te aldığı bir kararla askerlik süresinin yüzde 17 kısaldığını ifade ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Bu demektir ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] asker mevcudumuzda da yüzde 17'lik bir azalma oldu. Bu azalma sebebiyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bakanlık olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Genelkurmay'dan 'celp fazlası vardır' teklifinin geleceğini beklemiyoruz'' dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] GATA Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tasarı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dün TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı'nın imzasını taşıyan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Askerlik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik içeren teklifle birleştirilerek görüşüldü ve kabul edildi.

Tasarı üzerinde görüşlerini açıklayan AK Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ergenekon soruşturmasını kastederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Bir soruşturmanın şümulunu ve teferruatını savcı tayin eder[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaç kişinin ve kimlerin gözaltına alınacağına savcı karar verir. Bakan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sadece bir olayın soruşturulmasını isteyebilir. Soruşturmayı ise savcı yapar'' dedi.

''AĞIR CEZA KAPSAMINDAKİ HER KİŞİ KAÇACAK SAYILIR''

''Bu kovuşturmayla ilgili olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] CMUK ve Askeri Ceza Kanununa göre ağır ceza kapsamındaki her suç ve kişi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaçacak sayılır'' diyen Göksel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soruşturmanın da gizli olduğunu söyledi.

Göksel'in bu sözlerine tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''İddianameyi gazete manşetlerinde okuduk. Nasıl gizli oluyor?'' diye sordu.

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da yargının burada yargılanamayacağını ifade ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Türk ordusu ile tutuklananları birbirine karıştıramayız. Her kurumda olduğu gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burada da suç işleyenler olabilir. Tutuklamayı yapan da savcı değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağır ceza heyetidir'' dedi.

BEDELLİ ASKERLİK

Milletvekillerinin sorularını ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Gönül ise bedelli askerlik için kanun çıkartmaya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bakanlar Kurulundan karar almaya gerek olmadığını ifade etti.

Gönül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Konu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1111 sayılı Askerlik Kanununda düzenlenmiş. Bu kanun diyor ki; (Genelkurmay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ihtiyaç fazlası celp olduğunu tespit ederse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Milli Savunma Bakanlığına yazı yazar ve bedelli askerlik uygulaması başlar)'' diye konuştu.

Bu nedenle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konu kendisine sorulduğu zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Bedelli askerlik yoktur'' demediğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Gündemde değil'' dediğini kaydeden Gönül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Çünkü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yarın bana Genelkurmay'ın yazı yazmayacağını bilmiyorum. Genelkurmay da bu beyanımız üzerine diyor ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yazmayacağız'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bakanlar Kurulunun 2003 yılında aldığı kararla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] askerlik süresinin yüzde 17 kısaldığını belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Bu demektir ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] asker mevcudumuzda da yüzde 17'lik bir azalma olmuştur. Bu azalma sebebiyle bakanlık olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Genelkurmay'dan 'celp fazlası vardır' teklifinin bize geleceğini beklemiyoruz'' diye konuştu.

MKE'NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumunun özelleştirilmesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Gönül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] göreve geldikleri zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MKE'nin 12 genel müdürlükten oluştuğunu söyledi.

MKE bünyesinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Acaba[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her biri ayrı ayrı özelleştirilebilir mi?'' diye genel müdürlükler kurulduğunu ifade eden Gönül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''MKE[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işlevleri ve işletmeleri itibariyle 12 ayrı genel müdürlük yapılmış ve özelleştirilmiş. Ancak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MKE'nin özelleştirilemeyeceği anlaşıldı. 2004'te aldığımız kararla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu genel müdürlükleri kaldırdık ve tek genel müdürlük yaptık. Özelleştirme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] artık sözkonusu değil'' dedi


Saat: 05:51

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2