Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Polise boyalı tüfek (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/28858-polise-boyali-tufek.html)

ceyLin 12 January 2009 15:43

Polise boyalı tüfek
 
Polise Belçika'dan 'boyalı mermi' atan tüfek geldi.
12 Ocak 2009

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü’ne plastik boya mermisi atan Belçika yapımı FN 303 tüfekler geldi. Silahlar ilk kez[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dün DTP’lilerin ana dilde eğitim talebi ile yapmak istediği yürüyüşte polislerin elinde görüldü.

BİBER GAZI DA ATABİLİYOR
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Belçika’dan aldığı ve toplumsal gösterilerde eylemcileri etkisiz hale getirmek için kullanılacak boyalı plastik mermi atan tüfeklerin bir kısmı Diyarbakır’a gönderildi. Diyarbakır’da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çevik Kuvvet polislerine verilen tüfekler ile hem biber gazı hem de boyalı plastik mermi atılabildiği belirtildi. Boyalı plastik mermi atan Belçika yapımı FN 303 marka tüfeklerden çıkan mermilerin insan vücuduna çarptığında kırılma özelliği taşıdığı kaydedildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4 farklı plastik mermi atan FN 303 marka tüfeklerin ateşli silahların kullanılmayacağı durumlarda göstericileri işaretlemek için kullanılacağını belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tüfeğin 15 mermi kapasiteli olduğunu söyledi. Silahtan atılan plastik mermilerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücuda temas ettiğinde elbise veya deri üzerinde pembe ve sarı boya bıraktığını belirten yetkililer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Mermi vücuda çarpınca patlayarak dağılıyor. Ancak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içinde çekirdek olmadığı için kişiye zarar vermiyor. Fakat mermi baş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] göz ve kulak gibi hassas organlara isabet ettiği zaman ağır yaralanmalara yol açabiliyor” dedi.

DTP YÜRÜYÜŞÜNDE GÖRÜLDÜ
Diyarbakır’a gönderilen bu tüfekler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilk kez dün DTP’nin ana dilde eğitim talebi ile ilgili yapmak istediği izinsiz yürüyüş sırasında polislerin ellerinde görüldü. Silahın atışlarda başarılı olan ve keskin nişancı polislere verildiği bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tanesi 2 bin dolardan satın aldığı 100 ‘FN 303’ tüfeklerinin Ankara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İstanbul[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Diyarbakır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Adana[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mersin ve Van’ın da aralarında bulunduğu 10 ile gönderildiği kaydedildi.


Saat: 01:54

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2