Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Çelik'e Hak-İş'te tören (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/28860-celike-hak-iste-toren.html)

ceyLin 12 January 2009 15:44

Çelik'e Hak-İş'te tören
 
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Çelik için tören düzenlendi.
12 Ocak 2009

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Geçirdiği kalp krizi sonucu dün hayatını kaybeden eski bakanlardan Necati Çelik için uzun bir dönem Genel Başkanlığını yürüttüğü Hak-İş Konfederasyonu'nda tören düzenlendi.

15 YIL HİZMET VERDİLER
Törene[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çelik'in oğlu Ali Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile AK Parti Çorum milletvekili Agah Kafkas[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Sancar Bayazıt ve konfederasyon üyeleri katıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] törende yaptığı konuşmada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çelik'i genç yaşta kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade etti.

Çelik'le Hak-İş'te 15 yıl beraber çalıştıklarını belirten Uslu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en çileli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoksul günlerinde inançla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özveriyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] heyecanla Hak-İş'i kurumsal ve anlayış olarak yenilemek ve büyütmek için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Hak-İş'in emek mücadelesinde Necati Çelik'in isminin daima saygıyla ve takdirle anılacağını dile getiren Uslu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şunları kaydetti:

“Bilgeliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yiğitliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dürüstlüğü ve çağdaş yöneticiliği ile Hak-İş'in bugünlere gelmesinde hepimizden çok emeği gayreti ve katkısı olan sevgili genel başkanımız; emek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hak ve adalet adına yürüttüğümüz kutlu mücadelemiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilk günkü heyecan ve kararlılığımızla bundan böyle de devam edecektir.

Hak-İş'in bayrağı daima en yükseklerde onur ve gururla dalgalanacaktır. Seni daima rahmetle anarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gönüllerimizde ve dualarımızda yaşatacağız. Ruhun şad olsun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mekanın cennet olsun.”

Uslu'nun konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığından bir görevli tarafından Çelik'in tabutu önünde dua edildi.

Çelik için TBMM'de de bir tören düzenlenecek. Çelik'in cenazesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kocatepe Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazı sonrasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] defnedilmek üzere doğduğu yer olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Hamidiye Köyü'ne götürülecek.

ÇELİK'İN ÖZGEÇMİŞİ

Necati Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1952 yılında İzmit'in Gölcük ilçesi Hamidiye Köyü'nde dünyaya geldi. Doğduğu köyün ilkokulundan mezun olan Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğitimine İzmit İmam Hatip Okulu'nda devam etti. Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir dönem ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesinde okuduktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek öğrenimini Ankara Eğitim Enstitüsünde tamamladı.

Çelik 1980 yılında Öz Gıda İş sendikasında profesyonel sendikacılığa başladı. Aynı yıl Hak-İş Genel Sekreterliğine getirilen Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 12 Eylül askeri müdahalesinden sonra 6 ay faaliyeti durdurulan Hak-İş'in 1981 yılında yapılan olağanüstü büyük kongresinde Genel Başkanlığa seçildi. Bu görevi aralıksız 14 yıl sürdüren Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1995 seçimlerinde Kocaeli'nden Refah Partisi milletvekili olarak parlamentoya girdi.
Refah-Yol hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alan Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Refah Partisi ve Fazilet Partisinde Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı.

Necati Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra aktif siyaseti bıraktı.


Saat: 20:34

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2