Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Doğu'da kutup soğukları yaşanıyor (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/29916-doguda-kutup-soguklari-yasaniyor.html)

ceyLin 14 January 2009 20:44

Doğu'da kutup soğukları yaşanıyor
 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Bölgede en soğuk gece eksi 28 derece ile Erzurum'da yaşandı.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soğuk havanın etkisi altında olan bölgede gelecek günlerden hava sıcaklıklarında 2-3 derecelik artış bekleniyor.

Sabah saatlerinde sisli havanın hakim olduğu bölgede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gece ölçülen hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 28[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ağrı'da 27[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kars'ta 20[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ardahan'da 19[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Iğdır'da 16 ve Erzincan'da 14 derece oldu.

Sıcaklığın gün içinde ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 11[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kars'ta 4[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ağrı'da 10[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ardahan'da 2 derece olması bekleniyor. Hava sıcaklığının Iğdır'da 0[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Erzincan'da da 1 dereceli olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede don ve buzlanmaya karşı da vatandaşlar uyarıldı. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen soğuk hava nedeniyle Erzurum'da bazı vatandaşlar sabah araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Vatandaşlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buzla kaplı kaldırımlarda yürümekte zorlanıyor.

Bu arada aşırı soğuklar nedeniyle çatılarda oluşan buz sarkıtlarının kırılması için itfaiye ekipleri yoğun mesai harcıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi yetkilileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çatılarda oluşan buz sarkıtlarının can ve mal kaybına yol açmaması için özel bir ekip oluşturulduğunu belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bu ekibimiz çatılardaki buzları kırmak için gün içinde çalışma yapıyor. Her gün 10-15 çatıdaki sarkıtları kırıyorlar" diye konuştu.


Saat: 23:08

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2