Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   CHP'li Anadol, Ergenekon soruşturmasını sordu (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/29924-chpli-anadol-ergenekon-sorusturmasini-sordu.html)

ceyLin 14 January 2009 21:08

CHP'li Anadol, Ergenekon soruşturmasını sordu
 
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ergenekon soruşturması başladığından bu yana[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] basına bilgi sızdırdığı belirlenen polis veya savcı olup olmadığını sordu.

Anadol[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Başbakan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ergenekon soruşturmasının başlamasından bu yana geçen yaklaşık 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 yılda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yayın yasağı ve gizlilik kararına rağmen soruşturma tutanakları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] telefon dinleme kayıtları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta sorgulanan kişilerin mimiklerine kadar ayrıntıların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazı görevlilerce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yayın kuruluşlarına servis edildiğini belirtti.

Ergenekon soruşturması başladığından bu yana basına bilgi sızdıran polis veya savcıların tespiti için çalışma yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyen Anadol[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bugüne kadar basına bilgi sızdırdığı tespit edilen polis veya savcı var mı? Daha önce sorduğum sorulara verilen cevaplarda; sadece haber yapan gazeteciler hakkında açılan soruşturma ve davalardan bahsedilmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilgi sızdıran kamu görevlilerinin kollandığı anlamına mı geliyor? Haberleri yapanlar hakkında açtığınız soruşturma ve davaları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soruşturmayı ve sorguyu yürüten[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adları ve sicil numaraları belli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özel polis ekibi ile savcılar hakkında da açmayı düşünüyor musunuz? Haberleri yapan gazeteciler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu gizli bilgileri kendi marifetleriyle elde etmedikleri ve sorgu odasına dinleme cihazı koymadıklarına göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu bilgilerin kendilerine servis edildiği açık değil mi?''

AA


Saat: 07:31

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2