Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Lamborghini Türkiye satışlarını üçe katladı (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/30330-lamborghini-turkiye-satislarini-uce-katladi.html)

ceyLin 16 January 2009 20:29

Lamborghini Türkiye satışlarını üçe katladı
 
İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Automobili Lamborghini S.p.A'nın global satış rakamını yüzde 1 artırdığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye pazarındaki satışlarını ise üçe katladığı bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçen yılın son çeyreğinden itibaren kendini iyice hissettiren ekonomik krize karşın Lamborghini markalı lüks spor otomobil satışlarının artış gösterdiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2008'de dünya çapında 2 bin 430 adet Lamborghini satılırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu rakamın Türkiye'de 9 olduğu belirtildi.

Açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lamborghini markasının 2008'de büyüme açısından “tarihi” bir yıl geçirmesine karşın dünyadaki finansal krizin çıkış yeri olan ABD'de satışlarının gerilediği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lamborghini'nin en büyük pazarlarından biri olan ABD'deki satışlarda yüzde 20[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]3'lük küçülme yaşandığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önceki yıl 930 olan ABD satışlarının 2008'de 741 adette kaldığı ifade edildi.

Automobili Lamborghini S.p.A'nın Avrupa satışlarının sabit kalırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye ile birlikte İtalya ve Fransa'da büyüme gözlendiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İngiltere ve Almanya gibi pazarların çok ufak düşüşler gösterseler de İtalya'da satışların yüzde 10 artarak 230'a ulaştığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu satış performansının İtalya'yı dünyadaki en büyük ikinci pazar haline getirdiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fransa'da yüzde 27'lik büyüme payının da dikkati çektiği kaydedildi.

Lamborghini açısından en büyük büyümenin Orta Doğu ve Uzak Doğu pazarlarında yaşandığı ifade edilen açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Orta Doğu satışlarının 100'den 166'a çıkarak yüzde 66'lık büyüme oranı yakaladığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çin'de satışlarını iki katından fazla (28'den 72'ye) artıran Lamborghini'nin yüzde 157 büyüme sağladığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hong Kong ve Güney Kore'de de yüzde 100'ün üzerinde satış artışlarına ulaştığı bildirildi.

Açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2007'den bu yana satış ve servis hizmetleri Doğuş Otomotiv tarafından sunulan Lamborghini'nin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu dönemde Türkiye'de 12 adetlik satış rakamına ulaştığı belirtilerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Satışların büyük kısmı 2008'in ikinci yarısında oldu. Ekonomik durgunluğa rağmen bu yıl satışlarda elde edilen 3 kat artış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gelecek dönem için beklentileri güçlendirdi” denildi.

Lamborghini Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuya ilişkin değerlendirmesinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “12 adetlik satış rakamını önemsiyoruz. Kriz döneminde Automobili Lamborghini'nin satışlarını yüzde 1 artırdığı dikkate alınırsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk pazarındaki satışların üç kat artması önemli bir başarı” ifadesini kullandı.


Saat: 20:14

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2