Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Ihracatın amiral gemisi immib'ten 44.8 milyar dolarlık dış satış (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/30626-ihracatin-amiral-gemisi-immibten-44-8-milyar-dolarlik-dis-satis.html)

ceyLin 18 January 2009 20:34

Ihracatın amiral gemisi immib'ten 44.8 milyar dolarlık dış satış
 
Türkiye'nin 2008 yılı toplam ihracatı içinde 44.8 milyar dolarlık pay alan İstanbul Maden ve aaaaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu alanda adeta amiral gemisi oldu. İMMİB Genel Sekreteri M. Mutlu Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başarılarını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ülkeleri ve fuarları gezerek yeni pazarlar aramalarına bağladı.

Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2008 yılı toplam ihracatında bir önceki yıla göre yüzde 18[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]8 oranında artış sağlayarak 127.5 milyarlık yurtdışı satışı gerçekleştirirken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu başarıda en büyük rolü İMMİB gerçekleştirdi. İhracatın adeta amiral gemisi olan İMMİB[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bünyesindeki Demir Çelik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Elektrik-Elektronik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Demir ve Demirdışı aaaaller[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Maden ile Mücevher ihracatçı birlikleriyle 2008'de bir önceki yıla göre yüzde 31.2 artışla 44.8 milyar dolarlık dış satışa imza attı. Bu rakamlar çerçevesinde Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 35.2'sini gerçekleştirdiklerinin altını çizen İMMİB Genel Sekreteri M. Mutlu Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başarılarını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ülkeleri ve fuarları gezerek yeni pazarlar bulmalarına bağladı.

İMMİB Genel Sekreteri Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2008 yılının ihracat performansının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] son 3 aydaki daralmaya rağmen başarılı şekilde değerlendirilebileceğine dikkat çekti. 2007 yılında ABD'de başlayan krize dikkat çeken Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünya ekonomisinin geçtiğimiz yıl da derin bir mali krizle sarsıldığını ve Türkiye'nin de bundan etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirtti. Global ekonomik krize rağmen Türkiye'nin 2008'de yüzde 18[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]8 oranında artışla 127.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini anımsatan Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İMMİB'in bu başarıdaki önemine değindi.

Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "2008 yılı geneline baktığımızda birliklerimizin ihracatı yüzde 31.2 oranında artarak 44.8 milyar dolara yükseldi. Dolayısıyla İMMİB'in Türkiye toplam ihracatından aldığı pay yüzde 35[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]2'ye ulaştı. Sektörlerimizin ihracatında ise Demir Çelik ürünleri 14.63 milyar dolar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kimyevi Maddeler ve Mamulleri 11.67 milyar dolar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Elektrik-Elektronik 9.39 milyar dolar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Demir ve Demirdışı aaaaller 4.53 milyar dolar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Maden 2.14 milyar dolar ve Mücevher 1.50 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi.

İMMİB YENİ FIRSATLAR KOLLUYOR

İMMİB çatısı altındaki ihracatçı birlikleriyle 2008 yılında Amerika'dan Afrika'ya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Asya'ya ve Orta Doğu'ya kadar pek çok ülke ile organizasyonlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk ihracatçısına yeni fırsatlar sunduklarını söyledi. Milli katılımını yine İMMİB bünyesindeki birliklerin üstlendiği 12 adet yurtdışı fuarın yanısıra ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 14 fuarda info stand katılımı şeklinde yer alarak sektörlerini tanıttıklarını aktaran Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düzenledikleri tasarım yarışmalarıyla da ilgi odağı olduklarını vurguladı.

"Birliklerimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2009 yılında da söz konusu çalışmalarına hız kesmeden devam ederek yılı en az hasarla atlatacaklardır" diyen Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünya genelindeki krizin 2010 yılında atlatılacağının beklendiğini ifade etti. İhracatın artırılmasına yönelik Dış Ticaret Müsteşarlığı önderliğinde başlatılan Komşu ve Çevre Ülkeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Afrika Ülkeleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Asya-Pasifik Ülkeleri gibi etkin pazar stratejilerinin uygulanmasıyla tanıtım ve pazarlama konusunda önemli adımlar atıldığını hatırlatan Öktem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küresel krizin bundan sonra getireceği riski en aza indirerek mevcut pazar paylarını koruyacaklarını söyledi.

(CİHAN)


Saat: 16:05

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2