Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Demirtaş çok iddialı konuştu (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/31412-demirtas-cok-iddiali-konustu.html)

ceyLin 21 January 2009 15:21

Demirtaş çok iddialı konuştu
 
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öldürülen bazı kişilerin BOTAŞ kuyularına atıldığını iddia ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''O kuyulardan bomba[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] silah değil cesetler çıkacak'' dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Silopi'deki kimsesizler mezarlığında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] faili meçhul cinayete kurban giden 200 kişinin cesedinin bulunduğa ve öldürülen bazı kişilerin BOTAŞ kuyularına atıldığına ilişkin iddialarını tekrarladı.

Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın iddialarla ilgili Genel Kurulda dün söz aldığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de bu konuda ellerinde bilgi ve belge bulunup bulunmadığını sorduğunu anımsattı.

TBMM'nin yasama organı olduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] milletvekillerinin talep ve iddialarının yürütme ve yargı organları tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Hiç kimse Meclis kürsüsüne somut delille çıkmaya mecbur değil'' dedi.

Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1993 yılında Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Alaca köyünde gözaltına alınan 11 kişinin daha sonra cesetlerinin bulunduğunu anlatan Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu cesetlere ait belge ve fotoğrafları gösterdi.

Gözaltına alınan veya kaybolan bazı kişilerin cesetlerine ulaşıldığını bildiren Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''2005'te kayıplarla ilgili çok sayıda başvuru yaptık. O zaman da Başbakan aynıydı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iktidar aynıydı. Sanki hiç bu olaylar yaşanmamış gibi gösterilmesi manidardır. BOTAŞ'ın ölüm kuyularıyla ilgili iddia[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önceki cesetlerin nerelerde gömüldüğünü söyleyen aynı itirafçıya yani Abdülkadir Aygan'a ait. Tuncay Güney'in sunduğu kadar delil mi bekleniyor? TRT gitsin iddia edilen yerlerde canlı yayın yapsın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mezarlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuyular açılsın. O kuyulardan bomba[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] silah değil cesetler çıkacak'' diye konuştu.

''Türkiye'nin bu gerçeklerle yüzleşmesi lazım'' diyen Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] toplumun devletle aidiyet bağlarının nasıl koparıldığının da araştırılması gerektiğine dikkati çekti.

Demirtaş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iddialarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge hazırladıklarını sözlerine ekledi.


Saat: 03:29

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2