Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Köşk'te "hukukun üstünlüğü" konuşuldu (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/31432-koskte-hukukun-ustunlugu-konusuldu.html)

ceyLin 21 January 2009 15:39

Köşk'te "hukukun üstünlüğü" konuşuldu
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün Çankaya Köşkü'nde yasama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yürütme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yargı organlarının başkanlarını bir araya getirdi. Yemek 1.5 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı'ndan zirveye ilişkin yapılan yazılı açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Hukukun üstünlüğüne bağlı kalınması ilkesi üzerinde duruldu" denildi.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeni yıl yemeğinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Özellikle ülkemizde demokrasinin derinleşmesinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hukukun üstünlüğüne ve temel ilkelerine titizlikle bağlı kalınmasının ve uygulamalarda usul yasalarına azami özen gösterilmesinin Türkiye'yi daha da güçlü kılacağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karşılaşılan sorunların aşılmasını kolaylaştıracağı ve toplumda güven ortamını pekiştireceği hususları üzerinde etraflıca durulmuştur" denildi.

Yazılı açıklama şöyle:


"Toplantıda dünyada ve bölgemizdeki önemli gelişmelerden hareketle ülkemizde Yasama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yürütme ve Yargıyı ilgilendiren birçok konu samimi bir atmosferde ele alınmış ve karşılıklı görüşler paylaşılmıştır.

Özellikle ülkemizde demokrasinin derinleşmesinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hukukun üstünlüğüne ve temel ilkelerine titizlikle bağlı kalınmasının ve uygulamalarda usul yasalarına azami özen gösterilmesinin Türkiye'yi daha da güçlü kılacağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karşılaşılan sorunların aşılmasını kolaylaştıracağı ve toplumda güven ortamını pekiştireceği hususları üzerinde etraflıca durulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] katılımcılar tarafından da çok yararlı bulunan bu tür toplantıların düzenli olarak gerçekleştirilmesini öngörmektedir."

Dışişleri Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen yemek yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Yemeğe TBMM Başkanı Köksal Toptan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Başbakan Recep Tayyip Erdoğan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Danıştay Başkanı Mustafa Birden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sayıştay Başkanı Mehmet Damar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Turgut Arıbal katıldı.

Gerçeker: "Yargı sorunlarını görüştük"


Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yürütme ve yargı organlarının başkanlarına verdiği yemekte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "her şeyin hukuk kuralları içerisinde olması gerektiğinin dile getirildiğini" söyledi.

Gerçeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yargıtay'a girişinde gazetecilerin soruları üzerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemeğin önceden planlanmış bir program olduğunu ifade etti.

Gerçeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Genel hatlarıyla yargının ve memleketin sorunlarını görüştük. Her şeyin hukuk kuralları içerisinde olması gerektiği dile getirildi" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da mahkemeye gelişinde sorular üzerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu konuda Cumhurbaşkanlığından bir açıklama yapılacağını belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bizim söyleyeceğimiz bir şey yok" dedi


Saat: 08:04

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2