Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Akbank'tan KOBİ'lere finansman (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/31730-akbanktan-kobilere-finansman.html)

ceyLin 22 January 2009 14:25

Akbank'tan KOBİ'lere finansman
 
Akbank[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Alman Kalkınma Bankası KfW Entwicklungsbank'tan 20 milyon avro tutarında KOBİ finansmanı kredisi sağladı.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Akbank'ın Alman Kalkınma Bankası işbirliğiyle küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) desteğinin 100 milyon avroya ulaştığı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Küçük İşletmeler Kredi Programi İkinci Aşaması (Small Enterprises Loan Programme SELP II) kapsamında Akbank ve KfW arasında anlaşma imzalandığı dile getirilen açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yapılan anlaşma ile 20 milyon avro tutarında daha KOBİ finansmanı kredisi sağladığı ifade edildi.

Program kapsamında kredilerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 50'den az çalışanı bulunan ve toplam varlıkları 1 milyon avrodan az olan küçük işletmelere kullandırılabileceği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] maksimum kredi büyüklüğünün 30 bin avro[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] maksimum vadenin ise 4 yıl olacağı bildirildi.

Akbank Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açıklamada yer verilen değerlendirmesinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Alman Kalkınma Bankası'ndan 2008 yılında alınan ve Türkiye'de tek bir bankaya kullandırılan en yüksek tutarlı kredi olma özelliği taşıyan 77 milyon avro tutarındaki krediye ek olarak bugün imzalanan 20 milyon avroluk yeni kredi anlaşması ile KfW desteğiyle KOBİ'lere aktarılacak kaynak 100 milyon avroyu buldu'' dedi.

Açıklamaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hazine Müsteşarlığı'nda bugün yapılan imza töreninde konuştuğu belirtilen Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge de Türkiye'de toplam işletmelerin yüzde 98'inden fazlasını KOBİ'lerin oluşturduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] toplam istihdamın yüzde 77'sinin KOBİ'lerce sağlandığını ve Türkiye ihracatının yüzde 10'unun yine KOBİ'ler tarafından gerçekleştirildiğini belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] KOBİ'leri ekonominin can damarı olarak gördüklerini ve buna göre hareket ettiklerini bildirdi.

Tözge[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Akbank'ın Alman Kalkınma Bankası'ndan sağladığı KOBİ finansmanı kredisini KOBİ'lerin finansman imkanlarına rahat erişimini sağlayacak güçlü bir araç olarak gördüklerini vurgulayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şunları kaydetti:

''Bu kredi çalışmasının neticesinde KfW toplamda bankamıza 100 milyon avro tutarında bir fonlama sağlamış olacak. Temin edilecek fon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Orta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki toplam 49 ilde küçük işletmelerin finansmanında kullanılacaktır. Akbank yaygın şube ağı ve KOBİ kredilerindeki başarılı performansı ile bu krediyi küçük işletmelerin büyümesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] girişimciliğin güçlendirilmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küçük işletmelerin finansmana erişiminde kullandırabilecek en uygun bankalardan biridir.''

Projenin uygulanacağı 49 ilde toplam 107 şube ile faaliyet gösterdiklerini belirten Tözge[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şöyle devam etti:

''Bu şubelerin birçoğu ile yaklaşık 60 yıldır bölgede istihdamı ve üretimi destekleyen öncü banka misyonunu üstlenmiş durumdayız. Akbank Şirket Bankacılığı olarak bu illerdeki 107 şubemizde toplam nakdi kredi hacmimiz 1 milyar TL düzeyindedir. Toplam nakdi kredi hacmimiz içerisinde söz konusu illerin payı yüzde 17'dir. Akbank[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu illerin kalkınması için tabana yaygın ve KOBİ'lerin gelişmesini destekleyecek kredi programının temellerini atmıştır.''

Tözge[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'de 2004'te toplam banka kredilerinin yaklaşık yüzde 5'ini KOBİ'lerin kullandığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2008'de bu oranın yüzde 30'lara yaklaştığını belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Akbank'ın Eylül 2008 itibariyle KOBİ'lere yaklaşık 16[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]1 milyar TL finansman desteği sağladığını ve KOBİ kredilerinin Akbank'ın toplam kredilerinin yüzde 33'ünü oluşturduğunu ifade etti.


Saat: 18:02

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2