Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Türk kızı Yunan ordusunda (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/32045-turk-kizi-yunan-ordusunda.html)

ceyLin 23 January 2009 16:29

Türk kızı Yunan ordusunda
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Türk kızı Yunan ordusunda
23 Ocak 2009 Cuma 14:56
Batı Trakya'da bir Türk kızı Yunan ordusuna profesyonel asker oldu.


Gümülcine'ye bağlı Yardımlı (Ergani) köyündeki beş çocuklu çiftçi bir ailenin kızı olan 25 yaşındaki Sevcan Sadulla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pazartesi günü Grevena bölgesindeki askeri birlikte göreve başlayacak.

Profesyonel askerlik sınavlarını başarıyla geçen Sadulla basına yaptığı açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "bu iş için çok emek sarf ve sonunda başarılı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu" söyledi.

İLK O OLDU

Sevcan Sadulla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "askerlik mesleğinin zor bir iş olduğunu bilincinde olarak böyle bir karar aldığını ve bu kararının ailesi tarafından da desteklendiğini" belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Orduya katılmakla bir ilki başarıyorum. Daha önce de bizim köyden Yunan okuluna giden ilk kız ben olmuştum. Biz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biraz ileri görüşlü bir aileyiz" dedi.

Hayatındaki öncelikler arasında iş konusunun başta geldiğini ve evlenmeyi şimdilik düşünmediğini belirten Sadulla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Her şeyin bir sırası var. Şu anda Yunan ordusundaki yeni çevreme ayak uydurarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğru ve yararlı olmak istiyorum" diye konuştu.

Motosiklet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] traktör ve otomobil gibi motorlu araçlar kullanmaktan zevk aldığını anlatan Sevcan Sadulla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kuşlanlı (Ksilagani) köyündeki Yunan lisesini bitirdikten sonra Gümülcine'de kuaförlük ve estetisyenlik eğitimi aldığını belirtti.

Yunanistan'da profesyonel askerliğe kabul edilenler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonrasında uzatılabilen 5 yıllık bir dönem için sözleşme imzalıyorlar.


Saat: 10:17

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2