Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Türkiye'yi din ve para yönetiyor (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/32228-turkiyeyi-din-ve-para-yonetiyor.html)

ceyLin 24 January 2009 10:48

Türkiye'yi din ve para yönetiyor
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Erdoğan'ın Hamas'ı destekleyen açıklaması sert yankı buldu. The Wall Street Journal'da yazılan yazı Türkiye'yi üzecek cinsten...

ABD'de yayımlanan The Wall Street Journal gazetesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'nin giderek Batı'dan koptuğunu belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "AKP döneminde Türk dış politikasını iki yeni faktör yönlendiriyor: Din ve para" ifadesini kullandı.

AKP HÜKÜMETİ BATIDAN KOPTU
Gazetede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Washington Enstitüsü Yakın Doğu Politikaları Masası Uzmanı Soner Çağaptay imzasıyla yayımlanan “Türkiye Hala Batı Müttefiki mi?" başlıklı yazıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Türkiye'nin AKP hükümeti döneminde geleneksel müttefiklerinden uzaklaştığını ortaya koyan çok sayıda gösterge bulunduğu kaydedildi.

TÜRKİYE'Yİ YÖNETEN İKİ FAKTÖR
Yazıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Türk dış politikası yıllarca demokrasi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] NATO gibi kurumsal üyelikler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Batı ve ABD ile aynı kaderi paylaşmak gibi Batı değerleri tarafından yönlendirildi. AKP'nin 200'de iktidar olmasından bu yana ise
Türk dış politikasını iki faktör yönlendiriyor: Din ve para" denildi.

Yazıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçen yıl AKP hükümetinin İran ve Sudan cumhurbaşkanlarını ağırladığı ve Ankara'nın bu ülkelerle yakınlaştığı hatırlatılarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aynı dönemlerde Ankara'nın başta İsrail olmak üzere Batılı müttefiklerine karşı daha sert bir söylem tutturduğu belirtildi.

YENİ MÜTTEFİKLER İRAN[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] RUSYA[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] SUDAN MI?
Türkiye'nin İran[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Rusya ve Sudan karşısında Batılı değerleri "temsil ediyormuş" gibi yaptığı öne sürülen yazıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aslında AKP hükümetinin bu ülkelerle yakın bağlar kurmakta olduğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta Batı'nın Sudan ve İran'a uyguladığı ambargolara karşı çıktığı ifade edildi.

Yazıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Başbakan Erdoğan'ın 2006 yılının mart ayında Hartum'da düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde “Batı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] terörizmi bize silah satmak için kullanıyor" şeklindeki ifadesine yer verildi.

İSRAİL ERDOĞAN'IN KUM TORBASI

Yazıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Başbakan Erdoğan Türkiye'nin hangi medeniyete ait olduğu sorusunun cevabını bulmuş görünüyor. Belli ki bunun cevabı Batı değil. Erdoğan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 14 Kasım'daki ABD ziyaretinde de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran'ın nükleer silah yapmasına karşı çıkanların kendilerinin de nükleer silah yapmaması gerektiğini söylemişti. Son zamanlarda enerji politikaları Ankara ile Moskova'yı yakınlaştırıyor. ABD'nin Rusya'yı Gürcistan işgalinden dolayı kınamasından sadece birkaç gün sonra Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ankara'ya gitmişti. Ama hepsinden de öte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gönlünde Hamas yatan Başbakan Erdoğan'ın kum torbası haline geldi. Türkiye'de yaşayan Yahudiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İspanya'dan Anadolu'ya geldikleri 1600'lerden beri ilk kez kendilerini fiziki tehdit altında hissediyor" denildi.


Saat: 10:04

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2