Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Kimin eli kimin cebinde ortaya çıktı (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/32764-kimin-eli-kimin-cebinde-ortaya-cikti.html)

ceyLin 25 January 2009 21:03

Kimin eli kimin cebinde ortaya çıktı
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Ergenekon'da uyuşturucu-PKK-kara para aklama ilişkileri ortaya çıktı. Hangi isim kiminle ilişkili? Kara para nasıl aklanıyor? Hangi ülkelerle ilişki var?

Aksiyon Dergisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu hafta Ergenekon Terör Örgütü ile Danıştay cinayetinin kilit bağlantılarının yer aldığı Doğuş Factoring dosyasındaki uyuşturucu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cinayet ve kara para aklama ilişkilerini kapağına taşıdı. Yargıtay'ın "Danıştay ve Ergenekon davaları birleşsin" kararından sonra gözler Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne döndü.

ALMANYA-TÜRKİYE-PAKİSTAN BAĞLANTISI
Mahkeme 23 Mart'ta kararını verecek. Ancak Danıştay davası dosyasında yer alan ve cinayetinin kilit ismi Alparslan Arslan'ın avukatlık yaptığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Muzaffer Tekin'in bir dönem ortağı olduğu Doğuş Factoring dosyası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ergenekon yapılanmasının Almanya-Türkiye-Pakistan hattındaki ilginç bağlantılarını gözler önüne seriyor.

UYUŞTURUCU-PKK-KARA PARA
Aksiyon Dergisi'nin kapağına taşıdığı habere göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Alman ve Türk polisinin yaptığı tahkikatlar ve mahkeme kayıtları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ergenekon sanıkları 1990'lardan gelen uyuşturucu-PKK-kara para ilişkisi içine girmiş. Derginin haberine göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu ilişkiler ağı çözülürse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ergenekon'un Türkiye'den Avrupa'ya ve hatta Pakistan-İran gibi uyuşturucu güzergâhlarındaki 'derin' yolculuğuna dair ayrıntıları ortaya çıkacak.

KARANLIK İLİŞKİLER

Ayrıca Ergenekon sanıkları Sedat Peker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Muzaffer Tekin ve Mehmet Fikri Karadağ'ın uyuşturucu kaçakçısı Ertuğrul Yılmaz ile ilişkileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Urfi Çetinkaya ve Hüseyin Baybaşin gibi uyuşturucu baronlarına uzanan ilginç ilişkiler ağı deşifre ediliyor.

ÇARPICI BİLGİLER
PKK-uyuşturucu-mafya üçgenindeki Ergenekon'un Avrupa'dan Türkiye'ye uzanan kanlı mücadelesi ise oldukça çarpıcı bilgilerle dolu. İbrahim Şahin'den Alparslan Arslan ve Muzaffer Tekin'e[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sami Hoştan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sedat Peker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Veli Küçük[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya'ya kadar birçok isim 1990'lardan beri ilginç ilişkiler ağı içinde bulunmuş.

UYUŞTURUCU PARASIYLA KURULDU

1997'de yüklü miktarda parayla Türkiye'ye dönen Ertuğrul Yılmaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın sağ kolu olarak bilinen Murat Hakan Doğan ile ilişkiye geçti. Bir yıl sonra Doğan ile ortaklık yaparak 1 trilyon sermayeli Doğuş Factoring Hizmetleri AŞ isimli şirketi kurdu. Muzaffer Tekin'in yüzde 10 hissesi vardı.
KİLİT İSİM ALPARSLAN YILMAZ ÖLDÜRÜLDÜ
Danıştay saldırısına kadar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğuş Factoring'in çek senet icra işlerini Alpaslan Arslan yürüttü. Soruşturma kayıtlarına yansıyan bilgiye göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ertuğrul Yılmaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğuş Factoring aracılığıyla 1999-2003 arasında 38 trilyon civarında parayı Türkiye'ye getirdi. Bunu tefecilik yoluyla sisteme soktu. Bütün bu ilişkilerin kilit ismi Yılmaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Nisan 2003'te Almanya'da ilginç bir cinayete kurban gitti. 3 Nisan 2003'te öldürüldüğünde evinde birbirinden ilginç simalar vardı: Orhan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tugay (muhtemelen Ertuğrul Yılmaz'ın yeğeni Sit Turgay Birol)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ayhan (Parlak)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pakistan uyruklu 'uyuşturucu baronu' Shahbaz Khan.

CENAZEYİ PEKER'İN KARDEŞİ ORGANİZE ETTİ

Yılmaz'ın İstanbul Kadıköy ve Düzce'de yapılan cenaze törenlerine Tekin ve Karadağ bizzat katılmış. Cenaze törenini ise hapiste olan Sedat Peker'in kardeşi ve adamları organize etmiş.

YILMAZ ÖLDÜRÜLDÜ
Bütün bu olaylar yumağında isimsiz bir ihbar mektubunda Ertuğrul Yılmaz ve Cumhur Yakut isimli şahısların uyuşturucu ve adam öldürme olaylarından elde ettikleri paraları Almanya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Dubai[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsviçre ve Türkiye'de akladıkları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye'de de Doğuş Factoring'in kullanıldığı ihbar edilmiş. İhbara göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] para gücü yükseldikçe Kürt gruplar Almanya'daki paradan pay istemiş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı da Ertuğrul Yılmaz öldürülmüş.

PARALAR NASIL AKLANIYOR?

Alman ve Türk polislerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan Ertuğrul Yılmaz cinayeti dosyasının ayrıntıları bunlarla da sınırlı değil. Yılmaz ile Muzaffer Tekin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sedat Peker bağlantılarından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan irtibatlarından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğuş Factoring dosyasında yer alan bazı isimlerin Ergenekon mensubu oldukları tespit edildi. Bu isimler Ertuğrul Yılmaz ve adamları eliyle uyuşturucu kaçakçılığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çek-senet tahsilatı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adam öldürme gibi eylemleri yürütmüştü. Ergenekon adına[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uluslararası uyuşturucu ticareti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çek-senet tahsilatı ve adam öldürme suçlarında elde edilen paralar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsviçre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Dubai[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pakistan ve Almanya'da kurulan şirketler aracılığıyla aklanıyordu. Yine aynı tespitlere göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ertuğrul Yılmaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Murat Hakan Doğan ve Shahbaz Khan uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama organizasyonunda anlaşmazlığa düşmüştü. Ertuğrul Yılmaz'ın Sedat Peker'e[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun da emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e bağlı olduğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuryelerle alınan paraların Peker üstünden Küçük'e teslim edilmiş olabileceği iddiaları gittikçe önem kazanıyor.


Saat: 23:26

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2