Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   "baŞbakan Imf İle AnlaŞma ArayiŞi İÇİnde" (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/3287-basbakan-imf-ile-anlasma-arayisi-icinde.html)

CimCime 31 October 2008 21:59

"baŞbakan Imf İle AnlaŞma ArayiŞi İÇİnde"
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin küresel ekonomik krize yönelik gerekli önlemleri alma ve işbirlikleri geliştirme konusunda geç kaldığını savunarak, ''Başbakan'ın, bütün cakasına rağmen IMF ile tıpış tıpış bir anlaşma arayışı içine girmekte olduğu görülüyor'' dedi.
CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Baykal başkanlığında toplandı. Baykal, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, PM'nin gündeminde yeni program ve tüzük çalışmasının olduğunu söyledi.
Konuşmasında küresel ekonomik krize değinen Baykal, bu konudaki hükümete yönelik uyarılarını sürdürdüklerini kaydetti. ''Krizin önümüzdeki dönemde gerçek sonuçlarının Türkiye gibi ülkeler üzerinde kendisini hissettireceği artık anlaşılmıştır'' diyen Baykal, Türkiye'de özellikle kredi bulma konusunda ciddi sorunların yaşanacağını, işsizlik, ekonomik büyümenin yavaşlaması gibi sıkıntıların görüleceğini savundu.
Baykal, hükümetin IMF konusunda da ''tam bir çelişki içinde'' olduğunu ileri sürerek, hükümetin yaklaşan krize rağmen işbirliği geliştirmede geciktiğini savundu.
''Bu konuda da Başbakan'ın yaklaşımı gerçekten ibret vericidir'' diyen Baykal ''Ümük sıkma terminolojisiyle konuyu ele almaya çalışıyor. Ama bir yandan da IMF ile ciddi bir anlaşma zorunluluğunun etkisinde oldukları görülüyor. Türkiye IMF ile bir anlaşma yapmak durumunda kalırsa bu anlaşmanın geç yapılmış olmasından dolayı Türkiye ciddi bir kayba uğrayacaktır. IMF karşısında hükümetin tavrı, seçim öncesinde, seçime yönelik olarak siyasi harcama şansını kısıtlayabileceği ihtimali dolayısıyla bu konuda bir esneklik arayışına yönelik bir müzakere ihtiyacı içinde'' dedi.


Saat: 07:31

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2