Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Yağışlar devam edecek (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/33004-yagislar-devam-edecek.html)

ceyLin 26 January 2009 20:53

Yağışlar devam edecek
 
Yurdun büyük bir bölümünde yağışlar devam edecek.
26 Ocak 2009
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Yağışlarla birlikte gelen rüzgar ise Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yurdun güney[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iç ve batı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yurdun büyük bir bölümünde devam edecek yağışların; Kıyı ve Güney Ege[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Akdeniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İç Anadolu'nun Doğusu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile G.antep[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yurdun güney[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iç ve batı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA
Marmara: Çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Güney ve Batısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren batısında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gece saatlerinde bölge genelinde etkisini yitirmesi bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kıyı ve Güney Ege'de (İzmir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Manisa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Aydın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Denizli ve Muğla) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar akşam saatlerinden itibaren kıyılarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gece saatlerinde bölge genelinde etkisini yitirecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölge geneli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde bölge genelinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sivas çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; doğu kesimlerinde (Yozgat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sivas[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Aksaray[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kırşehir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kayseri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Nevşehir ve Niğde) kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar gece saatlerinde güney ve batısında etkisini yitirecek. Rüzgar; bölgenin güney ve batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar gece saatlerinde etkisini yitirecek. Rüzgar; Bolu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Düzce ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Orta Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aralıklı yağmurlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bayburt çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli bölgelerde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iç ve batı kesimleri (Malatya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Elazığ[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Erzincan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Tunceli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bingöl[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Erzurum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Muş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bitlis ve Şırnak) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek ve eğimli bölgelerde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor. Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Adıyaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU'DA SON 14 YILIN EN SICAK AYI
Bolu’da son 14 yılın en sıcak Ocak ayı yaşanıyor. Hava sıcaklığının 15 dereceyi bulması üzerine vatandaşlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parklarda güzel havanın tadını çıkardı.

Ocak ayının ilk günlerinde hava sıcaklığının eksi 15’e kadar düştüğü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kar kalınlığının ise 35 santimi bulduğu Bolu’da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] havanın ısınması ile birlikte vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. Hava sıcaklığının 15 dereceyi bulması üzerine vatandaşlar gezintilere çıkıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parklarda ve meydanlarda bulunan banklara oturdu. Özellikle soğuk kış günlerinde evlerine kapanan yaşlılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] banklarda uzun sohbetlere daldı.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] son 14 yılın en sıcak Ocak ayının yaşandığını belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Uzun yıllar Ocak ayı ortalaması 5.4 derece olan Bolu’da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu Ocak ayında hava sıcaklığı 14- 15 derecede seyrediyor. Bundan önce 1995 yılının Ocak ayında 16 derecelik bir sıcaklık yaşandı” dedi.

BUĞDAYDA DON ENDİŞESİ
Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin buğday üreticilerini kara kara düşündürdüğünü kaydederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Kök salan ve filizlenmeye başlayan buğdaylar ortaya çıktı. Şimdi bu sıcak havaların ardından kar yağar ve hava dona çekerse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buğdayda küskü denilen kök çürümesi ve mantar oluşur. Bu da buğdayda kardeşlenmeyi önleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üretim düşüklüğüne neden olur” diye konuştu.

MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA
Yalova-Yenikapı seferini yapan Kanuni Sultan Süleyman Feribotu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fırtına yüzünden yükselen dalgalar nedeniyle bir süre iskeleye yanaşamadı.

İstanbul-Yenikapı'dan Yalova'ya gelen Kanuni Sultan Süleyman Feribotu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yükselen dalgalar nedeniyle Topçular İskelesi'ne yanaşmakta güçlük çekti.

İskeleye yanaşmak için 3 kez girişimde bulunulmasına rağmen başarılı olunamayınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] feribot yaklaşık 1 saat açıkta bekletildi.
Dalgaların durulmasının ardından iskeleye yanaşan feribot[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yolcularını alarak İstanbul'a hareket etti.

İDO'da görevli bir yetkili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Dalgalardaki yükselme nedeniyle kapakların açılamadığı doğrudur. Seferlerimizde şu an için herhangi bir sıkıntı yoktur” dedi.


Saat: 12:15

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2